Yazar: Daron Dedeoğlu Tarih: 22 Mart 2009

Daron Dedeoğlu’nun alet çantası :)

Selim ve Erdal yazar da ben yazmaz mıyım?? İşte kullandığım ve her format sonrası ilk olarak yüklediğim yazılımlar.

İnternet Tarayıcısı: Ön tanımlı yazılımım Mozilla Firefox. Sıklıkla kullandığım Google hizmetleri içinse Google Chrome’u tercih ediyorum. Bu sayede sistem kaynakları daha etkin kullanılabiliyor. Web sitelerimin durumunu görmek için de Opera, Safari ve Internet Explorer’ı sıklıkla açıyorum.

E-posta İstemcisi: Önceleri Mozilla Thunderbird kullanırdım. Şimdileri tüm hesaplarımı Gmail üzerinden kullanmaya başladım. Yaklaşık 1-2 yıldır bu şekilde rahatım. Ancak yer sıkıntısı yüzünden ara ara Portable Thunderbird ile hesaplarımdaki eski postaları harici diskime yedekliyorum.

Ofis Paketi: Benim tercihim OpenOffice.org. Hem bilgisiayrımda bulunan her işletim sisteminde sorunsuzca çalışabiliyor, hem de ücretsiz. Üstelik Google Belgelerle tam uyumlu. Türkçe denetimleri konusundaysa Zemberek eklentisini öneririm.

Codec Paketleri: Ben codec paketi olarak Kazaa-Lite mega codec kiti kullanıyorum. Hemen hiç sorunu yok. 

Çokluortam Oynatıcısı: Bu alanda iki farklı yazılım kullanıyorum. İlki hemen her medyayı sorunsuzca oynatabilen, DVD menülerinde çok başarılı olan ve altyazı desteği kusursuz diyebileceğim GOM Player. İkincisi ise hemen her sistemimde yer alan ve stream desteğindeki başarısından dolayı VLC diyebilirim.

Arşiv Yöneticisi: Bu alanda hemen her sistemimde sorunsuzca çalışan ve en iyi performansı sunan 7zip kullanıyorum.

CD Yazma: Ahead firmasının meşhur yazılımı Nero vazgeçilmez diyebilirim.

Dosya İndirme: Free Download Manager.

Torrent İstemcisi: Vuze’yi tek geçerim.

    3 Yorum

  1. Taha diyor ki:

    Hocam yer sıkıntısı demişsin, gmail’in kapasitesi de yetmiyorsa diyecek birşey bulamıyorum :)

  2. canosayan diyor ki:

    herhalde pcnet editörlerinin hepsi windows sever.

  3. Can diyor ki:

    Editör olmak bir başka şey ;)

Yorumunuzu yazın