Yazar: Erdal Kaplanseren Tarih: 20 Mart 2009

Yayımlanmayan bir kapağın hikayesi…

Bayide gördüğünüz ve satın aldığınız dergi kapaklarının uzun hikayeleri oluyor. Alternatifler üzerinde tartışarak en uygun kapak tasarımını seçmeye çalışıyoruz. Her ay bizim için kapak hazırlama, dergi hazırlamak kadar heyecan verici oluyor.

Mart sayımızda sizlere, son ayların oturmuş tasarımının dışında bir kapak sunma konusunda kararasız kaldık. Aşağıda gördüğünüz bu kapağı, Mart sayımız için tasarladık, fakat sonuç olarak bunu yayımlamadık. Oturtmaya başladığımız tarzda bir kapakla karşınıza çıktık.
Mart sayısındaki sarı kapağı yine de sizlere göstermek ve yorumlarınızı almak istiyorum. Fikrizini paylaşır mısınız?
Sevgiler…

Erdal Kaplanseren – http://kaplanseren.com

pcnet-mart-alternatif-kapak

    11 Yorum

  1. caner diyor ki:

    güzelmiş. dikkat çekici

  2. canosayan diyor ki:

    ergonomi dersinden bir alıntı yapayım.

    “sarı boyalı odalarda bebeklerin daha çok ağladığı, ailelerin de buna daha sert tepki verdiği ölçümlenmiştir.”

  3. Raplex diyor ki:

    Renklerden kaybediyor maalesef (:

  4. Taha diyor ki:

    Kapak çok kalabalık olmuş bu şekilde, okunabilirliği az, bir de beyaz renk ile daha şık gözüküyor.

  5. Fuat diyor ki:

    Ben pek beğenmedim. Sarı renk olmamış. Bu ayki beyaz kapak çok çok daha güzel olmuş.

  6. WRC diyor ki:

    zemin renginin ne renk olduğu çokta önemli değil bence.her ay farklı bir renk olması iyi olur.önemli olan zemin renginin üzerine yazılacak yazılar.sarı kapak üzerine aynı renkten yazılmış yazı tek kelimeyle iğrenç duruyor.

  7. Ömer diyor ki:

    Aslında bir yarışma yapsanız baya tutulur bence.

  8. Özgü Gürdal diyor ki:

    Yayınlanan kapak daha güzel görünüyor. Beyazın sadeliği ve asaleti çok hoş durmuş.

  9. Samet diyor ki:

    Dikkat çekmek için “sıcak” renkler kullanılmış olmasına rağmen, ben pek iç açıcı bulmadım. İlk nedeni, Sarı ile Kırmızının yan yana gelmiş olması :) Dergiyi sadece GS li arkadaşlar alır heralde :) Şaka bir yana, bu tür benzetmeleri yapan hep olacaktır, bu yüzden mümkün olduğunda “taraf” hatırlatıcı doneleri kullanmaktan kaçınmak lazım. Dergi kapağında CD içeriğinde hangi yazılımların olduğu bilgisi yok. Başlıklar konularına göre değil de, rast gele yerleştirilmiş. Mesela, Zip ve Rar şifrelerini devre dışı bırakın, Bozuk CDlerinizi kurtarın. Şimdi bu ifadelerden sonra “SP2 den notlar” :) Linuxla ilgili bir başlıkta yok kapakta. Linux sevenleri üzecek bir vaka. Çok acımasızca davrandım sanki ama yine de bu dergiyi seviyorum. :):)

  10. Murat diyor ki:

    Beyaz renk çok daha modern gösteriyor dergiyi o sarı renk 1990′lı yıllardan kalma bir his uyandırdı içimde. Beyazın üzerine açık yeşil, güzel grafikler falan gayet hoş. Zaten dergiyi alan insanlar dış kapağına pek önem vermezler içeriğine bakarlar. Ha bir de sayfaların kalitesi de gazete kağıdı gibi olmaya başladı, duyurulur. 2-3 sene önceki PC Net’leri elime alıyorum da çok süper kaliteli ve gülle gibi ağırlar insanın açıp okuyası geliyor.

  11. türker diyor ki:

    bence bu kadar üstüne düşmeyin renk falan diye…ne de olsa gazete kağıdı gibi sayfalar ve 1 yıl olmadan solup bozuluyor kapaklar…o yüzden çok kasmayın derim.

Yorumunuzu yazın