|
Microsoft Office Picture manager -
14.05.2008, 19:28
Sevgi duyduğum arkadaşlar;
Ben 67 yaşında kalp hastasıi SSK emeklisi bir insanım.
Bilgisayar üzerine dükkan açmış ademlere para kaptıracak maddi imkanlara sahip değilim.
Dost ya da arkadaşlarımla yıllar öncesinden karşılıklı mektuplaşmalarım var ve de bunları evimde klasörler içerisinde saklamaktayım.
Bunları tarayıcımla tarattırıp bilgisayardaki arşivime de taşımaya gayret ediyorum.
Örneğin; bir özel klasörümün içinde onlarca karşılıklı mektup var. Orijinallerinden tarattığımda, -mesajıma konu olan mektuplar- altıyüz küsur tarama anlamına gelir.
Bugün; bu mektuplardan birisini -ki; iki yapraktan oluşuyor- yazıcıdan yazdırmak istedim.
A4 eb'adındaki kağıdın iki sayfasını lebaleb doldurdu.
Oysa, daha önce A4 'ün dörtte birinde de aynı okunur yazıcı çıktılarını alabilmiştim.
Taramalarım genellikle GIF formatında.
Bugün bir de Microsoft Office Pictur Manager programı yardımıyla yebiden boyutlandırma yaptım.
Yapmaz olaydım.
Bütün görüntüler okunamaz şekilde bozuldu.
Bilenler bilir; adı geçen programda "Yeniden boyutlandır" seçeneği tercih edildiğinde:
"Belge Büyük (1024x768 Piksel)
BelgeKüçük (800x600 Piksel)
Web Büyük (640x480 Piksel)
Web küçük (448x336 Piksel)
E-Posta Büyük (314x235 Piksel)
E-Posta Küçük (160x160 Piksel)
gibi seçenekler vardır.
Benim taratmış olduğum mektuplar orijinalinde 8*00x600 piksel ölçülerinde idi ve okunabilir durumda idiler.
Yeniden boyutlandırma seçeneğinde daha değişik bir ölçü seçtiğimde, mektuplarım çıplak gözle okunamaz oldular.
Yaklaşık yediyüz taramadan bahsediyorum...
Yeniden mi taratmam gerekiyor yoksa bunun telafi edilebilmesinin bir yolu varmı?
Bugünki derdim bu.
Bir de JPG ile GIF konusunda bilgilendirilebilirsem memnun kalacağım.
Selam ve sevgilerimle.
|