Tek Mesaj Görüntüle
  (#1) Eski
DraqoniquE DraqoniquE çevrimdışı

DraqoniquE Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2008
Unhappy mx440 ve opengl sorunu - 19.07.2008, 17:05

selamlar. daha 2-3 gün öncesine kadar aşağıda belirttiğim konfigürasyona sahip bilgisayarımda opengl kullanan oyunları rahatlıkla oynuyordum. Fakat ne olduysa 3 gün önce Counter Strike 1.6 oynarken ekran bir anda dondu, admin beni serverdan kicklediğinde menüye döndü oyun, düzeldiğini sandım. Tekrar server'a girdiğimde aynı şey oldu, tam oyuna girecekken sanki arka planda 10-15 tane yoğun işlemci gereksinimi olan program çalıştırmışım da, önce o programların işini bitirmesini bekliyormuş gibi kasıldı makine. Ama hard disk lambasında bir faaliyet yok, kilitlenme de yok, ctrl alt del yiyor, num lock da aktif. Sadece counter strike oyununda da değil sorun, warcraft III veya Flatout2 gibi oyunlarda da aynı sorun. Yeni format attım, yine çözmedi sorunumu. Yardım lütfen.

-Counter Strike oynayanlara daha fazla bilgi, oyunu software de çalıştırdığımda malum çok kasılıyor ama oyun oynanabiliyor. d3d de çalıştırınca kaplamalarda garip çizgiler görünüyor, yine fazlasıyla kasılıyor. OpenGL de ise server karşılama ekranına geliyorum daha OK diyemeden kasım kasım kasılıyor makine.-

P4S533MX ASUS Anakart
P4 2.4 Ghz İşlemci
512 MB Ram
GeForce MX440 Ekran Kartı
+
XP Pro (versiyon 2002)
Directx 9.0c
En güncel ekran kartı sürücüsü (93.71 idi galiba)

tahminen ekran kartının bir ayarı değişmiş olabilir dedim ama çok da bilgim yok ekran kartının ayarları konusunda. Acaba BIOS'ta birşeyler değişmiş olabilir mi? 2 gündür uğraşıyorum ama sonuç namına birşey alamadım..
Alıntıyla Yanıtla