burada birşeyler yazmam gerekiyor ama kurallar gereği yazamıyorum. izin verirseniz biraz dokundurmam lazım çünkü bu tarz olaylara fazlasıyla canım sıkılıyor, hem bu işi yapanlara hem de o oyuna malzeme olup üstüne birde para verenlere.
bir çok kullanıcı, bilgisayarcı geçinenlerin
(işini hakkıyla yapanları tabiki kastetmiyorum) açtıkları şaşalı vitrinlere aldanıp pc lerini teslim ediyorlar. ama bilmedikleri bir şey var ki, sözde bakım yaptırdıkları kişiler ya bazı forum sayfalarında öğrendikleriyle ya da kulaktan dolma tarzanca bilgileriyle müşterinin makinasına işkence çektirdikleri. becerebilseler bari. kimileri işin içinden çıkamayınca ''efendim formatlamamız lazım'' sorsan cd olmadan format nasıl atılır diye onu bile bilmez. parametre diye bir şey hayatında duymamıştır. sizi bir güzel yıkar yağlar ağzınıza bal çalar utanmadan da üstüne paranızı alırlar. peki bunları yapanlar kimdir. cevabı basit elbetteki 15-18 bilemedin daha askerliğini bile yapmamış delikanlılar. e haliyle bunların yanında birde arada sırada firikik veren manita lazım o olmazsa olmazlardan.
ne güzel gaza geldiniz değilmi. şimdi hiç ihtiyacınız olmadığı halde 3-5 tane cd vs. abuk subuk bir şeylerde alma ihtiyacı hissettiniz... neyse uzatmayayım..
arkadaşlar yukarıda da yazdığım gibi 15-18 li yaşlardan bahsettim siz siz olun teknik serviste bu tip insanları görüyürsanız pc nizi asla emanet etmeyin. yahu akıl var mantık var bunların tecrübesi nedir.? hangi eğitimi almışlar.? ellerinde belge sertifika vs. varmı.? elbette yok neden olsunki. döner koltukta oturan göbekli amcam pc den çakıyorya diğerlerinin bilmesine gerek yok. bilseler zaten işe giremezler. ters düşse müşterisinden olur çünkü. alacak çoluk çocuğu verecek sigara parası oh ne ala... çocuklar aklınca birşey öğrenecek. öğretecek birini bulurlarsa tabi.
neyse kısa keseyim yazdıkça yazasım geliyor... ama bir yandan da iyi ediyorlar diye düşünmeden de edemiyorum çünkü onların bu davranışları bana yarıyor.
son olarak; arkadaşlar bilgisayarınızı her hangi bir sorun nedeniyle servise götürürseniz, mutlaka bildiğiniz tanıdığınız ve tecrübesine güvendiğiniz yerlere/kişilere götürün. bilmiyorsanız sakın ve sakın vitrinlere aldanmayın. şunu unutmayın ki piyasa da, dükkanı olmayıp da bu işi seyyanen yapan insanlar da var hemde sertifikalı hatta diplomalı ve eminim ki daha ucuza daha kaliteli bir işçilikle sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz.