|
CPU VGA KASA VE RAM SOĞUTMA İÇİN YARDIM... -
21.09.2005, 05:10
Merhaba. Sizce ortalama 48C cpu sıcaklığı tehlikeli mi? Cpu'm bilgisayarımı sıfır aldığım halde bana O/C halde gelmiş. Bende yeni Öğrendim Smile . ( AMD ATHLON MP 1600+ / L1 128 - L2 256 / 2100Mhz )
( ANAKART: ASUS A7V600-X)
SpeedFan ve benzeri programlarla yapılan gözlemler sonucu stock soğutucusu - alüminyum, ortalama 3375 RPM'li fan - ile 47-48C de sabitlenen sıcaklık - Kasanın Açık Olduğunu da Ekleyeyim -.
Öte yandan AOE 3 gibi bi kaç yeni nesil oyundan da - tahminimce sıcaklıktan - masaüstüne atma yapıyor. Bu durum sırasında SpeedFan -YANIYORUZ!!! - işaretiyle birlikte 52C CPU sıcaklığı veriyor.
Bu bilgiler ışığında durum sizce de anormal mi? Bana öyle geliyorda. Tavsiyeniz ne olur. Sizce "Cooler Master Alps HHC-L61" işimi görür mü?
Para ayırabileceğim Soğutucularının hepsinin fan hızı 3000 civarı. Yani SpeedFan'a göre benim fandan düşük. Buna rağmen yeni ve iyi bir soğutucu çözüm olur mu bana?
Ve bu işleri çok bilmiyorum ama tahminim bloğun 'Bakır' olması gerektiği yönünde doğru mu?
Bütçem Fan için Max. 50YTL. Çünkü daha VGA Ramsink ( ASUSRadeon 9550 Ge/TD O/C'li), Ram soğutucuları (512 DDR400 X2) ve Kasa fanı alacağım. Tüm bunları toplam 100YTL'ye alabilir miyim sizce?
Son olarak sizce alacağım CPU soğutucuyla gelen macun yeterli olur mu? Yoksa ayrıca iyi bişi mi almalıyım. Ya da iyi bir macun alsam sadece Stok Soğutucuma katkı sağlar mı sizce? Bu durumda hangi macunu tavsiye edersiniz?
Not: 'Cooler Master Alps HHC-L61' baya hoşuma gitti siz ne dersiniz?
|