Merhaba arkadaşlar...
Sizlere dbPowerAmp programıyla en basit şekilde mp3 boyut küçültmeyi anlatayım.Özellikle cep telefonlarına mp3 atmak isteyenlerin çok işine yarıyor.Şimdi dbPowerAmp'ınız yoksa indirmenizi tavsiye ederim.
http://www.dbpoweramp.com
Buradan dbPowerAmp Music Converter'ı indirin.İndirdiyseniz şimdi küçültme işlemimize başlayalım.Öncelikle küçültmek istediğiniz mp3'ü belirleyin.Ben yaklaşık 10 mb'lık Paul Van Dyk'ın Crush şarkısını seçtim:

Sizde şarkınızı seçtiyseniz dosyanın üzerine sağ tıklayıp
Convert To seçeneğine tıklıyoruz.

Tıklayınca karşımıza şekildeki gibi bir kutu çıkacaktır:

Burada yukarıda
Converting 1 file to yerinden

'yi seçin.Aşağıda bulunan 2 seçenekten kendinize göre olanı seçin:
-Dönüştürülmüş mp3'ün eski mp3 ile aynı klasöre atılmasını isterseniz Same Folder As Original'i
-Kendi istediğiniz bir klasöre atılmasını isterseniz Folder seçeneğini belirtin.Bu seçeneği seçip başka ayar yapmazsanız mp3'ünüz C:/Converted Music klasörüne atılır.Derli toplu olması açısından bunu seçmenizi tavsiye ederim.
Aşağıda bulunan Preserve ID Tags seçeneği işaretli kalsın.Daha sonra sağ üstteki Advanced Options'a tıklayın.Ve aşağıdaki işaretlediğim 2 ayarı yapın:

Ve OK'a basın.Bir önceki pencereye dönmüştür ve Convert'e basın.
Seviye %100 olduğunda mp3'ü kaydetmesini istediğiniz yerde bulabilrisiniz.Mesela benim çevirdiğim 10 mb'lık PVD-Crush şarkısı bakın ne halde:
-------------
Alıntı değildir..
Kolay gelsin.