C550 İLE SES KAYDI NASIL YAPILIR? (20 snlik ses kaydı mümkün, 20er sn hafıza dolana kadar bir sürü ses kaydı ekleyebilirsiniz )
Bu telefonla ses kaydı bile yapıyorum nasıl mı "ben bunları tamamen kendim buldum. ilk önce belirteyim, c550 "MMS(multimedimesaj)" destekler.... şimdi bu menüye girin, mesaj/yeni mesaj/yeni multimedia mesaj karşınıza çıkan "koy" diye menü var ona girin, "resim" yazıyor onu seçin şimdi buradan çok ufak boyutlu herhangi bir resim seç tamam.. şimdi yön tuşlarının artasında menü tuşuna bas aşağıya ilerle "ses kaydı" ekle yazıyor bunu seç şimdi 20 snlik ses kaydı yapacaksın .. yüksek çıkmasını istiyorsan tv den diyelim hoparlörün yanına getir seside tvnin çok aç... kayıt bitince "bitir" yazan yeri seçin bekle "nereye" diye menü çıkınca 789 yaz yada herhangi tutmayan bir no belirtin... tamam de "bitir" yazan yeri seç yine.. "mesaj gönder" çıkacak bunu seçin gönder yani.... sonra çıkın buradan
"gidenler"e gidiniz acele (çünkü mms ayarların yapılı ise 1-2 kontörünüz gidebilir)..
NOT: kontör gitmemesi için mms ayarlarını filan devre dışı bırakın bunu yaparken... böyle sanırım hatırladığım kadarıyla gitmemesi gerek...
"gidenler"de mesajın adı "hiç" diye gözükür "oku" yazan yeri seçin sonra sonra hemen "menü" tuşuna basın(yön tuşlarının ortasına) "sakla" yazan menüyü seçin "dosya" yazıyor onu seçin, iki dosya çıkacak siz sonu *.amr olanı seçeceksiniz, "sakla" çıkacak onu seçin, sonra "sadece depola" yazan yeri seçin isim belirtme ekranı çıkacak direk tamam ı tıklayabilirsiniz.. "saklandı" yazınca sonra çık tamamen "medya merkezi" menüsünden "ses"lere git kayıt yaptığın ses burada ses menüsünde olacak..
zil sesi bile seçebilirsin ama zil sesi seçince ses kısık geliyor çünkü normalde c550 uyumlu değil sınırları zorlamış oluyoruz... ama mp3 çevirip atmak çok güzel ya, dinle istediğin müziği dış hoparlörden yada kulaklıktan ...
ayrıca tüm markalar dahil
c550 en iyi polifonik çalan telefondur.. (motorola diğer modellerinde mp3 e yöneldiği için galiba polifonik kalitesi s-ericsson nokia yada diğerleri gibi aynı düzeyde ama c550 bunlardan ayrıdır çok kaliteli poli çalar)... aynı midi diğer telefonlara yükle ve farkını gör... Örnek son telefonum rokr E2 nin polifonik çalması c550 ye yanaşmıyor bile, c550 polifonik te süper ses veriyor artı yüksek çıkmasıda cabası..
C550 yi BSa takıp modem gibi kullanıp BİLGİSAYARINIZDAN İNTERNETE GİREBİLİRSİNİZ..
İlk ben bunu şu amaçla denemiştim, netten açıklanan sınavlarıma bakmam gerekiyordu, evde internetim yoktu bende c550 mi bilgisayarıma takıp modem gibi kullanıp internete girebiliyordum, ve tabi notlarıma bakıyordum , yalnız fazla gezmeyin çok kontör gidiyordu.. Notuma bakmamla 3-5 kontörüm gidiyordu..
İşte dediğim gibi modem olarakta kullanılabiliniyor c550 , yani hiç adsl modeme filan gerek olmadan sadece yine usb kablonla c550 i BS ına takıyorsun .. sürücüleri(driverler) yukarıdaki(p2ktools + c550 usb ve modem drivers anlattığım bölüm) gibi tanıtıp.....sonra tabii burada orjinal motorola programı gerek motorola mobile tools İNDİR tıkla MOBILE PHONETOOLS programı açınca bağlantı kurulunca connect simgesini tıkla bulursun zaten 6-7 tane simge var(en yukarıdaki) seç onu herşeyi tamam de (NOT:telefonda GPRS ayarlarının yapılı olması gerek) hemen altta windows çubuğunda 112kb/s hızla bağlandı yazacak gayet hızlı yani... ben bunu acil durumlarda kullanıyordum örneğin sınav sonuçları için... çünkü çok kontörün gidiyor sadece sınav sonuçlarına bakıyorum 5-6 kontör gidiyor .. o yüzden çok az kontörünüz olunca deneyin yoksa nette dolaşırsınız, gider kontörler...

Bikeresinde bir kontörüm vardı, dedim yinede gireyim nete sınav notuma bakacaktım, notuma baktım hala bağlantı kesilmedi bir kontörde hemen kesilmesi gerekiyordu, tam 1.5 saat nette dolaştım indirme bile yapmıştım, şaşırmıştım neden hala bağlantıda diye, kontör yüklediğim zaman kontörlerden keserler diye düşünmüştüm de, çıkarıp tekrar takayıp dedim o ne artık girmiyor, belkide o zaman hiç kontör kalmadığını tekrar girmemiştir.. Turkcell anlayacağınız böyle bir hata sı vardı hala olurmu yada oluyor mu bilemeyeceğim.
.. Daha sonra kontör aldığımda elbetteki kontörlerden düşme olmadı, olsa valla geri isterdim hemen arardım turkcelli..
burada en son çok özellikli, ufak cep modelleri var inceleyebilirsiniz
http://www.pcnet.com.tr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=416809#41 6809