+ Başlığa Yanıt Yaz
2 sonuçtan 1 - 2 arası sonuçlar
-
11.08.2006 14:01 #1
- Katılım Tarihi
- 2006
- Yer
- istanbul
haber_detay.asp sayfasını nasıl hazırlarım ?
haber scripti yazıyorum. "haberin devamı" şeklindeki bağlantımı haber_detay.asp sayfasına yönlendiriyorum orada bir sorun yok ancak haber_detay.asp sayfasında haberin detayını nasıl göstereceğim, kodlar nelerdir ?
-
11.08.2006 20:44 #2

1-) Öncelikle "haberi devamı" adlı linki şöyle tanımlamalısın.
haberin devamı
Burdaki haberno=1 ifadesi ile detayına bakmak istediğimiz haberin veritabanındaki indeks numarasını bildirmiş oluyoruz.
Yukarıdaki resme göre konuşursak haberno=1 ifadesi, haber_detay.asp sayfasında bize Google ile ilgili haberin detayını gösterecek.
2. haber_detay.asp sayfasında ise şöyle bir yol izlemen gerekiyor.
İlk önce haberno=1 ifadesini bu sayfanın en başında adres satırından alman gerekiyor. Bunu yapmak için de
getirilecek_haber = Request.QueryString("haberno")
kodunu kullanabilirsin. Artık hangi haberin detayı için talepde bulunulduğunu biliyoruz ve bu bizim "getirilecek_haber" değişkenimizde
saklı. Artık bu değişkeni kullanarak veritabanından detayları çekebilirsin. SQL cümleciğin de şu şekilde olmalıdır:
SELECT baslik, detay FROM haberler WHERE no = "&getirilecek_haber&"
Benzer Başlıklar
-
WEB sayfasını nasıl yayınlarım
cagatay10 tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 14.12.2006, 13:20 -
NasıL Websitesi Hazırlarım Diyenlere Anlatım => Videolu
Mat-x tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 18Son Mesaj: 05.12.2006, 23:20 -
nasıl hareketli resim hazırlarım??
ergin tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 19.11.2005, 23:25 -
Sayfayla birlikte hareket eden banner nasıl hazırlarım?
bloodxman tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 07.07.2005, 17:52 -
nukeyi windowsumda nasıl hazırlarım
SeboCLUB tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 20.06.2004, 12:17

Alıntıyla Yanıtla

Xbox 360 mı yoksa ps3 mü görüşleriniz...
Bugün, 03:59 / Teknoloji