PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan ufak bir bilgi lazım

Arkadaşlar , asp sityemde eklenen ilana onay kısmı yapacağım, şöyle sorayım,

Access veritabanına forumdaki textlerin yanına bide onay kutusu açtım, varsayılan değeri "0" yaptım,

ilanın admin kısmında görünen sayfaya onay butonu koydum,

Şimdi bu onay butonunu ben işaretlemeden ilananın yayınlanmaması için, tıkladığımda yayınlanması için WHERE onay= 1 diye nereye yazmam lazım ?

yani ben kutucuğu tıklayınca değer 1 olacak ve ilan yayınlanacak,

WHERE onay=1 den başka yazılacak kod varmı biyere bunu yazınca tamamlanıyormu ?

Bi yardımcı olabilirseniz sevinirim

Acceste tablononun onay alanınındaki değeri varsayılan olarak 0 ayarlıyoruz. Böylece kullanıcı ilan verdiği zaman direk onaysız olarak veritabanına kayıt yapacak.
    İlan sayfasında aşağıdaki gibi bir sorguyla onaylı alanları görüntüledik.
    rssql = "Select * from fikra where onay=1 order by id DESC;"
    Admin panelinde ise değişkende onay=0 şeklinde onaysızları listeledik. Şimdi Bir buton yardımıyla veritabınındaki 0 değerini 1 yapıp ilanımızı aktif edeceğiz.
    <a href="onayla.asp?id=<%=rs("id")%>">Aktif et</a> şeklinde bir link atadık

onayla.asp -----------------
    <%Response.Buffer = True%>
    <%
    id=Request.QueryString("id")

Set bag = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    bag.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("fikra.mdb")
    set kset=server.CreateObject("adodb.recordset")
    kayit = "Select * from fikra where id="&id&""
    kset.Open kayit,bag,1,3

kset.update
    kset("onay")=1
    kset.update

kset.Close
    set kset=nothing
    bag.Close
    set bag=nothing

response.redirect "goruntule.asp"

%>
    aynı şekilde pasifleştirmek istiyorsak kset("onay")=0 şeklinde kayıt ettirmemiz yeterli olacaktır.

Alıntı Orijinalini Gönderen: leylaz Mesajı Görüntüle
    Acceste tablononun onay alanınındaki değeri varsayılan olarak 0 ayarlıyoruz. Böylece kullanıcı ilan verdiği zaman direk onaysız olarak veritabanına kayıt yapacak.
    İlan sayfasında aşağıdaki gibi bir sorguyla onaylı alanları görüntüledik.
    Admin panelinde ise değişkende onay=0 şeklinde onaysızları listeledik. Şimdi Bir buton yardımıyla veritabınındaki 0 değerini 1 yapıp ilanımızı aktif edeceğiz.
    aynı şekilde pasifleştirmek istiyorsak kset("onay")=0 şeklinde kayıt ettirmemiz yeterli olacaktır.
    Ben şuan ilanı katagorilere göre listeliyorum sorunsuz yani where onay ilanID şuan çalışıyor, şimdi bunu bozmadan where onay =1 i neresine monte edeceğiz yani hem katagoriye göre hem onay değeri 1 olanlara göre listeleyecek,

şuan where onay =1 yapınca katagori ayrımı pasif oluyor yani bütün değeri 1 olanları aynı yerde listeliyor, örneğin cafe restaurant katagorisine sadece cafe leri listeleyecek ama 1 dediğimde mobilyadan tut tekstile kadar 25 katagoriyi aynı yere listeliyor sırf değeri 1 olduğu için

ben size katagorilediğim satırı vereyim bi bakın isterseniz

firmaal.Source = "SELECT * FROM panel_firma_ekle WHERE pf_katagori = '" + Replace(firmaal__MMColParam, "'", "''") + "' ORDER BY pfID DESC "

firmaları böyle katagorilendiriyorum şimdi bunu bozmadan değeri 1 olanları kendi katagorisinde gösterecek şekilde listelemem lazım

teşekkürler

Benzer Başlıklar

1. acil SQL ile ilgili bilgi lazım
    hakanov tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 04.10.2008, 15:53
  2. herkese lazım bir bilgi!
    hansel tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 24.01.2008, 00:24
  3. Wireless Modem Bilgi Lazım Arkadaşlar
    Death tarafından Donanım forumunda