+ Başlığa Yanıt Yaz
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
31.01.2011 08:23 #1
- Katılım Tarihi
- 2008
Asp ve Mysql veri aktarma ve veri alma konusunda yardım istiyorum
Arkadaşlar ben asp hazır siteleri kullanıyordum ama artık kendi asp sitemi tasarlamak istiyorum. Fakat access zamanla şişiyor ve çok kullanışlı olmuyor. Bu nedenle mysql kullanmak istiyorum.
Sizden isteğim şu: Hem Mysql u öğrenmem için hemde mantığını kavramam için
Örneğin:
1-) mysql veri aktarmak için ad1.asp dosyası aç içine şu kodu koy
2-) mysql bağlantısı sağlamak için ad2.asp dosyası aç içine şu kodu koy
3-) mysql dan veri almak için ad3.asp dosyası aç içine şu kodu koy
gibi çok basit bir 2-3 sayfalık veriyi kısaca buradan paylaşırsanız çok sevinirim.
Ben mysql a veri aktarmanın nasıl olduğunu hangi mantıkla çalıştığını bilmiyorum. Sizlere güveniyorum.
-
31.01.2011 14:24 #2
- Katılım Tarihi
- 2008
yardım edecek kimse yok mu?
-
01.02.2011 13:03 #3
Veritabanı bağlantı örneği;
Kod:<%
Kırmızı yazılı alanları mysql bağlantınıza göre düzenleyin.Kod:Set db = Server.CreateObject("adodb.connection" ) db.Open = "driver={mysql odbc 3.51 driver}; server=localhost; UID=root; pwd=sifre; db=veritabani;" %>
Form örneği, bu kodları form.asp diye kayıt edin;
Kod:<% Response.Write "<form method=post action=kayit.asp>" Response.Write "İsim : <input type=text name=isim size=20><br><br>" Response.Write "Telefon : <input type=text name=telefon size=20><br><br>" Response.Write "E-Mail : <input type=text name=email size=20><br><br>" Response.Write "<input type=submit value=Gönder>" Response.Write "</form>" %>
Kayıt örneği, bu kodları kayit.asp diye kayıt edin;
Kod:<% ' Bağlantı kodlarını ister include edin, ister bu şekilde sayfaya ekleyin. Set db = Server.CreateObject("adodb.connection" ) db.Open = "driver={mysql odbc 3.51 driver}; server=localhost; UID=root; pwd=sifre; db=veritabani;" ' Formdan gelen değerleri alalım isim=Request.Form("isim" ) telefon=Request.Form("telefon" ) email=Request.Form("email" ) ' Formdan gelen değerlerin boş olup olmadıgını kontrol ediyorum. If isim="" or telefon="" or email="" Then Response.Write "Formda eksik bilgi bıraktınız.<br><br>" Response.Write "Geri dönüp kontro lederek tekrar deneyiniz.<br><br>" Response.Write "<a href=javascript:history.back( )>Geri dönmek için tıklayınız.</a>" Else ' Gelen değerleri kontrol ettik. şimdi kayıt edelim. Set kayit=db.Execute("insert into uyeler (isim,telefon,email ) values ('" &isim&"','" &telefon&"','" &email&"' )" ) Response.Write " Kayıt başarıyla gerçekleşti.<br><br>" Response.Write " Tüm kayıtlara bakmak için <a href=kontrol.asp>Tıklayınız.</a>" End If %>
Mavi yazılı kısımlar birbirleri ile bağlantılıdırlar, birini değiştirmeniz durumun da hepsini değiştirmek zorundasınız.
Veri çekme örneği, bu kodları kontrol.asp olarak kayıt edin;
Kod:<% ' Mysql Veritabanına bağlantı kuruyorum. Set db = Server.CreateObject("adodb.connection" ) db.Open = "driver={mysql odbc 3.51 driver}; server=localhost; UID=root; pwd=sifre; db=veritabani;" ' Tabloma bağlanıyorum. Set rs=db.Execute("select*from uyeler" ) If rs.Eof Then ' Eğer kayıt yoksa ; Response.Write "Kayıt Yok !<br><br>" Response.Write "<a href=form.asp> Yeni Kayıt eklemek için tıklayınız.</a>" Else While not rs.Eof id=rs("id" ) isim=rs("isim" ) telefon=rs("telefon" ) email=rs("email" ) Response.Write "<b>Sıra no :</b> " &id&" - <b>İsim :</b> " &isim&" - <b>Telefon :</b> " &telefon&" rs.Movenext Wend End If rs.Close Response.Write "<a href=form.asp> Yeni Kayıt eklemek için tıklayınız.</a>" %>
Benim alanım php-mysql olduğu için bu kadar yardımcı olabildim, kod örnekleri alıntıdır.
Kolay gelsin.
En son Leon_ tarafından düzenlenmiştir: 01.02.2011 14:59
Leon_
Hiç birşey engel değil seni sevmeme sen bile, sensizlik bile!
-
01.02.2011 13:35 #4
- Katılım Tarihi
- 2008
bu kodları dediğiniz gibi yaptım http 500 hatası veriyor. benim hostum localhostu desteklemiyor bende sunucu numaramı 94.0.0.0 gibi yazdım diğer kullancı adı şifre ve db adınıda yazdım dosyaları oluşturdum attım hosta ama çalışmadı neden olabilir
En son birbaksana tarafından düzenlenmiştir: 01.02.2011 13:48
-
01.02.2011 15:00 #5
Bir kaç yerde düzenleme yaptım, tekrar deneyip sonucu bildirin.
Leon_
Hiç birşey engel değil seni sevmeme sen bile, sensizlik bile!
Benzer Başlıklar
-
excel de hücreye veri aktarma
mzekier tarafından Yazılım forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 22.02.2011, 01:26 -
Laptop Veri Aktarma
emrezyt tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 16.10.2010, 19:04 -
PhpMyAdminde Tablodan Tabloya Veri Aktarma
brkkntrc tarafından PHP forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 28.02.2009, 23:07 -
Motorola L6 Cep Telefonu veri Aktarma
fearless35 tarafından Mobil Aygıtlar forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 14.07.2008, 21:24 -
Ethernet ile Veri Aktarma
canyildirim tarafından Donanım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 09.01.2006, 22:28

Alıntıyla Yanıtla

soket 478 cpu fan
Bugün, 06:52 / Donanım