+ Başlığa Yanıt Yaz
1 sonuçtan 1 - 1 arası sonuçlar
-
24.02.2011 02:45 #1
- Katılım Tarihi
- 2011
Combobox ile dışardan txt çağırmak
Arkadaslar merhaba
Öncelikle bu konuda pek iyi olduğum söylenmez.
Sorunum şu.
Bir combobox var.İçinde şehirler.Hemen altında da bir textbox.Combobox'tan bir şehir seçildiği zaman alttaki textbox'un içine bir *.txt dosyası çağırmak istiyorum.
Örnek kodlarım ;
Bu sekilde iken istanbulu secersem "İstanbul Dokuman" yazısı geliyor.Bunu da örneklerin üzerinden çalışarak yaptım.Kod:<form name="combowithtext"> <span class="style2">Şehir Seçiniz :</span> <select name="example" size="1" onchange="showtext()" id="sehirler"> <option value="ISTANBUL">İSTANBUL</option> <option value="ANKARA">ANKARA</option> <option value="ADANA">ADANA</option> </select> <br> <textarea name="text" cols=120 rows=50 wrap="virtual"></textarea> <script language="javascript"> var shortcut=document.combowithtext var descriptions=new Array() //extend this list if neccessary to accomodate more selections descriptions[0]="İstanbul Döküman!" descriptions[1]="Ankara Döküman." descriptions[2]="Click here for Geocities, and receive 10 megs of free web space." shortcut.text.value=descriptions[shortcut.example.selectedIndex] function gothere(){ location=shortcut.example.options[shortcut.example.selectedIndex].value } function showtext(){ shortcut.text.value=descriptions[shortcut.example.selectedIndex] } //--> </script> </form>
Ankara secildiginde de "Ankara Dokuman" geliyor.
Ben asagidaki textbox'a gelecek olan yazıyı dışardan txt dosyasından almak istiyorum.
Neden bu mantıkla yapmıyosun diye sorcaksınız..Txt dosyalarım toplamda 3 mb.
Bunları şehirlere bolerek dışardan çağırırsam boyutu düşer.
Yardımlarınız için simdiden tesekkur ederim.
Benzer Başlıklar
-
Http:// ile veri tabanı çağırmak.
tktugberk tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 28.09.2008, 18:42 -
Veri çağırmak konusunda
tktugberk tarafından ASP ve ASP.NET forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 08.08.2008, 14:09 -
bilgisayara dışardan bağlanma
cazcty tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 11Son Mesaj: 28.05.2007, 11:30 -
veritabanından bilgi çağırmak
mobilist tarafından PHP forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 01.04.2006, 15:58 -
dışardan ulaşılamayacak bir link
BwT tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 16Son Mesaj: 13.07.2004, 15:16

Alıntıyla Yanıtla

soket 478 cpu fan
Bugün, 06:52 / Donanım