+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar
-
11.03.2011 12:00 #1
- Katılım Tarihi
- 2008
ASP- veri silindiği halde sayaçtan düşürememek?
merhabalar,
asp de arkadaş listesine eklediğim kişiler arklist gibi bir tabloda toplanıyor benim id numaran onun id numarası . tabi üyeler i üyeler gibi bir tabloda topluyoruz şimdi üyeler tablosunda bu üye silinse veya üyelini pasifleştirse
arklist tablosunda kaç arkadaşı olduğu nu sayarken yaşanan bu kod hatası nasıl giderilebilir.
Kısacası kodlar şöyle ;
<%
Set rec = Server.CreateObjecT("ADODB.RecordSet")
rSQL = "Select * FROM arklist WHERE sen like '" & request.QueryString("id") & "' or ben like '" & request.QueryString("id") & "'"
rec.open rSQL,forum,3,3
%>
<%
If rec.eof then
%>
<%else%>
<%=rec.recordcount%>
<%end if%>
şu if rec.eof then ile öyle bir veri yoksa hiç birşey göstermiyoruz bunu biliyorum da üyeler tablosunda bu kişi yoksa veya pasif haldeyse arklist tablosunda ki bu veriyi sayaca yani <%=rec.recordcount%> koduna yansıtmama olayı nasıl çalışır hale getirilebilir?
-
12.03.2011 17:28 #2
Merhaba,
Mantıksal silme olarak adlandırdığımız işlami yapmanızı tavsiye ederim. Veri tabanından tamamen o kaydı silmek yerine mantıksal silme ile yani örneğin 'silindimi = 1' şeklinde bir sütun oluşturursanız ve o kişi silindiyse giriş yapması vs. işlemleri engellersiniz. Eğerki o kişi silinmişse ve arkadaş listesinde görünmesini istemiyorsanız da where silindimi = 0 AND pasifmi = 0 şeklinde yazmalısınız recordsete ki sadece pasif olmayan ve üyeliği silinmemiş olanlar görünsün. Eğer silerseniz üyeler tablosundan birisini örneğin arkadaşlık yada mesajlarıda sildirmeniz gerekmektedir yoksa mantık hataları yaşanmaya başlayacaktır.
İyi çalışmalar
-
13.03.2011 12:11 #3
- Katılım Tarihi
- 2008
bugün sizinde sözleriniz üzerine önceki düşündüğüm olayla birleştirdim durumu. Üyeler veritabanından kişiyi silince arkadaslistesi tablosundaki o kişiye ait tüm verileride sildim böylelikle artık sayaçta o kişi görünmüyor eğer o kişiyi silmek yerine pasifleştirmek istersem de üyelik tablosunda aktif sütunu 0 ise o kişi pasif olacak ve sayaçta onu saymayacak . Denedim ve oldu. Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için sağolun.
İyi Çalışmalar
Benzer Başlıklar
-
Yardım! access veri tabanına veri ekleme/silme/düzeltme
sessizcocuk tarafından ASP ve ASP.NET forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 27.05.2011, 23:36 -
Asp ve Mysql veri aktarma ve veri alma konusunda yardım istiyorum
birbaksana tarafından ASP ve ASP.NET forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 02.02.2011, 08:03 -
interneti kullanmadığım halde veri transferi oluyor
mehmetcetin tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 16.03.2009, 19:15 -
Programdan veri girince internetti veri tabanına girilen veriyi nasıl aktarırız.
yoguzhanates tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 08.04.2008, 18:34 -
- dvd ye + dvdye veri yazan yazıcı veri yazar mı
oguzhanselim tarafından Donanım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 04.01.2006, 17:01

Alıntıyla Yanıtla

Oyun oynarken ekranım bozuluyor YARDIMMM
Bugün, 07:14 / Donanım