PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan ASP- veri silindiği halde sayaçtan düşürememek?

merhabalar,

asp de arkadaş listesine eklediğim kişiler arklist gibi bir tabloda toplanıyor benim id numaran onun id numarası . tabi üyeler i üyeler gibi bir tabloda topluyoruz şimdi üyeler tablosunda bu üye silinse veya üyelini pasifleştirse

arklist tablosunda kaç arkadaşı olduğu nu sayarken yaşanan bu kod hatası nasıl giderilebilir.

Kısacası kodlar şöyle ;

<%
    Set rec = Server.CreateObjecT("ADODB.RecordSet")
    rSQL = "Select * FROM arklist WHERE sen like '" & request.QueryString("id") & "' or ben like '" & request.QueryString("id") & "'"
    rec.open rSQL,forum,3,3
    %>

<%
    If rec.eof then
    %>

<%else%>

<%=rec.recordcount%>

<%end if%>

şu if rec.eof then ile öyle bir veri yoksa hiç birşey göstermiyoruz bunu biliyorum da üyeler tablosunda bu kişi yoksa veya pasif haldeyse arklist tablosunda ki bu veriyi sayaca yani <%=rec.recordcount%> koduna yansıtmama olayı nasıl çalışır hale getirilebilir?

Katılım Tarihi
    2007
    Yer
    Adana / Dünya

Merhaba,
    Mantıksal silme olarak adlandırdığımız işlami yapmanızı tavsiye ederim. Veri tabanından tamamen o kaydı silmek yerine mantıksal silme ile yani örneğin 'silindimi = 1' şeklinde bir sütun oluşturursanız ve o kişi silindiyse giriş yapması vs. işlemleri engellersiniz. Eğerki o kişi silinmişse ve arkadaş listesinde görünmesini istemiyorsanız da where silindimi = 0 AND pasifmi = 0 şeklinde yazmalısınız recordsete ki sadece pasif olmayan ve üyeliği silinmemiş olanlar görünsün. Eğer silerseniz üyeler tablosundan birisini örneğin arkadaşlık yada mesajlarıda sildirmeniz gerekmektedir yoksa mantık hataları yaşanmaya başlayacaktır.
    İyi çalışmalar

bugün sizinde sözleriniz üzerine önceki düşündüğüm olayla birleştirdim durumu. Üyeler veritabanından kişiyi silince arkadaslistesi tablosundaki o kişiye ait tüm verileride sildim böylelikle artık sayaçta o kişi görünmüyor eğer o kişiyi silmek yerine pasifleştirmek istersem de üyelik tablosunda aktif sütunu 0 ise o kişi pasif olacak ve sayaçta onu saymayacak . Denedim ve oldu. Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için sağolun.
    İyi Çalışmalar

Benzer Başlıklar

1. Yardım! access veri tabanına veri ekleme/silme/düzeltme
    sessizcocuk tarafından ASP ve ASP.NET forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 27.05.2011, 23:36
  2. Asp ve Mysql veri aktarma ve veri alma konusunda yardım istiyorum
    birbaksana tarafından ASP ve ASP.NET forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 02.02.2011, 08:03
  3. interneti kullanmadığım halde veri transferi oluyor
    mehmetcetin tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 16.03.2009, 19:15
  4. Programdan veri girince internetti veri tabanına girilen veriyi nasıl aktarırız.
    yoguzhanates tarafından Programlama Dilleri forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 08.04.2008, 18:34
  5. - dvd ye + dvdye veri yazan yazıcı veri yazar mı
    oguzhanselim tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 04.01.2006, 17:01