PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
13 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: Sayfa Yönlendirme

_KalpSiz_
    Misafir

Varsayılan Sayfa Yönlendirme

Baştan söyleyim Asp.Net'e yeni başladık...
    Hoca ödev verdi :s
    Bir sayı oyunu iki arkadaş oynayacak 1.arkadaş ilk sayfada textbox a bir sayı girecek ve ikinci kişi index.aspx sayfasında onu bulmaya çalışacak .index 'im hazır ama
    ilk sayfada text box olacak boş bırakıldıgında "bu alan boş bırakılamaz." diye hata vermesi ve textbox içine her hangi bir sayı yazılıp butona tıklandıgında index.aspx e yönlenmesi lazım ve textbox a girilen sayı index.aspx'e geçecek . yani 2.oyuncu ilk sayfada girilen sayıyı , index.aspx sayfasında bulmaya calışacak. Biraz karışık oldu ama yardım eden olursa şimdiden çok teşekküler...

İlk olarak şundan başlayalım :
    Alanın boş bırakılmaması için - Toolbox'tan Validation sekmesi altındaki RequiredFieldValidator nesnesini sayfaya eklemelisin ve daha sonra properties'inden ControlToValidate özelliğini bul ve orada ilgili textbox'un id'sini seç o alan artık boş geçilemez.
    Sayfandaki butonun click özelliğine gir ve Response.Redirect("index.aspx?sayi="+txtSayi.Text+ ""); yaz. Burada index.aspx'den sonra koymuş olduğumuz ? işareti parametre vereceğimiz anlamına gelir "sayi" bir parametre ismidir sen buna istediğin ismi verebilirsin. txtSayi.Text de textbox'un dan gelen sayi değerini alacağımız ve sayi parametresine atayacağımız değer.

Bunu index.aspx sayfasından karşılamak için Request.QueryString["parametre_adi"].ToString() olarak kullanabilirsin. parametre_adi örneğin biz yukarıda sayi vermiştik onu belirtmen lazım.

_KalpSiz_
    Misafir

çookkk teşekkür ederim dreamweaverde yapmam lazım onu söylemeyi unuttum
    En son _KalpSiz_ tarafından düzenlenmiştir: 12.06.2011 18:39

_KalpSiz_
    Misafir

Ben de anlamıyorum tam asp ye geçtik okul tatil oldu :s aslında hoca sayesinde çok geç kaldık dreamweaverda yapmam lazım

Benzer Başlıklar

1. Php de sayfa yönlendirme nasıl?
    Intelligent tarafından PHP forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 15.08.2006, 22:13
  2. Opera'da sayfa yönlendirme?
    pesimist tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 05.03.2006, 01:04
  3. phpde sayfa yönlendirme
    magos tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 4