+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar
Başlık: ASP Lİsteleme yardım
-
11.06.2011 22:10 #1
- Katılım Tarihi
- 2010
ASP Lİsteleme yardım
arkadaşlar asp listelerken hata alıyorum yardımcı olabilirmisiniz
amacım dbdeki radyo tablosundan en son eklenen veriyi çekmek yani idsi en sondan başa doğru sırayla çekmek kodlar şöyle
şöyle bir hata veriyor:Kod:<!-- #include file="baglanti.asp" --> <% set radyo= server.createobject("adodb.recordset") sql="select * from radyo where onay = 1 " radyo.open sql,baglanti,1,3 set radyo2a= server.createobject("adodb.recordset") sql2a="select * from radyo ORDER BY id ASC" radyo2a.open sql2a,baglanti,1,3 %> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/> <title>Music Shop</title> <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" charset="utf-8" /> </head> <body> <div id="outer-wrapper"> <div id="wrapper"> <div id="nav"> <ul> <li><a href=""><span>01</span> Anasayfa</a></li> <li><a href=""><span>02</span> Resim Galarisi</a></li> <li><a href=""><span>03</span> Müzik İndir</a></li> <li><a href=""><span>04</span> Hakkımızda </a></li> <li><a href=""><span>05</span> İletişim</a></li> </ul> </div> <div id="topcon"> <div id="topcon-inner"> <h2> <br /> ONLİNE MÜZİK<br /> DİNLEME ADRESİNE HOŞGELDİNİZ!</h2> </div> </div> <div id="content"> <div id="body"> <div class="box" id="news"> <div class="box-t"><div class="box-r"><div class="box-b"><div class="box-l"> <div class="box-tr"><div class="box-br"><div class="box-bl"><div class="box-tl"> <h2>Radyo Listesi<br /> </h2> <p> </p> <p class="more"><a href="radyo_listesi.asp">tümü...</a></p> </div></div></div></div> </div></div></div></div> </div> <div class="box" id="hits"> <div class="box-t"><div class="box-r"><div class="box-b"><div class="box-l"> <div class="box-tr"><div class="box-br"><div class="box-bl"><div class="box-tl"> <h2>En Çok Dinlenen Radyolar</h2> <p> </p> <p class="more"><a href="radyo_listesi.asp"></a></p> <h3> </h3> </div></div></div></div> </div></div></div></div> </div> <div class="box" id="new"> <div class="box-t"><div class="box-r"><div class="box-b"><div class="box-l"> <div class="box-tr"><div class="box-br"><div class="box-bl"><div class="box-tl"> <h2>Yeni Eklenen Radyolar</h2> //SORUN BURADA!<br /> <h3> </h3> </div></div></div></div> </div></div></div></div> </div> <div class="clear"> </div> </div> <div id="footer"> <ul> <li><a href="">PICTURE</a> | </li> <li><a href="">GALLERY</a> | </li> <li><a href="">FREE MUSIC</a> | </li> <li><a href="">FEATURES</a> | </li> <li><a href="">CONTACTS</a> | </li> </ul> <p>© Business Co <a href="">Privacy Policy</a> | <a href="">Terms of Use</a>.</p> </div> </div> </div> </div> </body> </html>Kod:<% Do While Not radyo.Eof %> <div id="rdyo2"><a href="radyo_dinle.asp?id=<%=radyo("id")%>"><%=radyo("radyo_isim")%></a></div> <% radyo.MoveNext Loop %>
birde su kodları öğrene bilirmiyim tabloda bulunan tiklandi alanına her sayfaya girildiğinde radyonun id sine göre tiklandı ya +1 eklesin birde tıklanma sayısına göre hangi kodları kullanmam lazım en çok tıklanan en üstte olacak şekildeKod:ADODB.Field error '80020009' Either BOF or EOF is True, or the current record has been deleted. Requested operation requires a current record. /admin/site/Default.asp, line 0
teşekkürler iyi forumlar [Bu arada bu işe yeni başladım]
-
14.06.2011 20:46 #2
- Katılım Tarihi
- 2011
Veritabanınızdaki radyo tablosunda istenilen özellikte veri bulunamadığı için hata veriyor. Kodlarınızı tam olarak inceliyemedim, eğer olmazsa özel mesaj gönderirseniz yardımcı olmaya çalışıyım.
Kod:<!-- #include file="baglanti.asp" --> <%set radyo= server.createobject("adodb.recordset") sql="select * from radyo where onay = 1 " radyo.open sql,baglanti,1,3 if not radyo.eof then set radyo2a= server.createobject("adodb.recordset") sql2a="select * from radyo ORDER BY id ASC" radyo2a.open sql2a,baglanti,1,3 if not radyo2a.eof then %>
şeklinde üst kısmı,
Sorun burada diye not düştüğünüz kısımda,
olan yerideKod:<% radyo.MoveNext Loop %>
şeklinde değiştirirseniz muhtemelen sorun düzelecektir.Kod:<% radyo.MoveNext Loop end if end if %>
-------------------------------
Tıklanma sayısına göre dediğinde de
radyobak.asp?id=1
şeklinde bir link içinşeklinde her girişte +1 ekletebilirsin.Kod:Set artibir = Server.CreateObjecT("ADODB.RecordSet") sql = "Select * from radyo where id=" & request.querystring("id") artibir.open sql,baglanti,1,3 if not artibir.eof then artibir("tiklanma")=artibir("tiklanma")+1 artibir.update end if
En fazla tıklanmış olanı en üstte tutmak içinse
şeklinde listelemeye başlama kodunu yapabilirsiniz.Kod:set radyot = server.createobject("adodb.recordset") sql="select * from radyo where onay = 1 order by tiklanma desc" radyot.open sql,baglanti,1,3
Sorun çıkarsa özel mesaj gönderebilirsiniz.
Fazla vaktim olmadığı için tam olarak doğru bilgi verememiş olabilirim. Kusura bakmayın.
Foruma bugün üye oldum ve ilk mesajım ile size yanıt veriyorum
En son SozBirWeb tarafından düzenlenmiştir: 14.06.2011 20:48
-
15.06.2011 11:06 #3
- Katılım Tarihi
- 2010
öncelikle size çok teşekkür ediyorum ama bu konuyu 3-4 gün önce açmıstım yani sorunu çözdüm beni affedin konuya çözdüğümü belirtmemişim sizi yorduğum için k.bakmayın şimdide yeni bir sorunum var
cevaplamak isterseniz bu linkten bakabilirsiniz teşekkürler http://www.pcnet.com.tr/forum/asp-ve...i-sorunu.html+
-
15.06.2011 19:57 #4
- Katılım Tarihi
- 2011
İlk mesajımı size yazmıştım herneyse problem değil
Benzer Başlıklar
-
Asp Kategorİ Lİsteleme
mercansoftware tarafından ASP ve ASP.NET forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 11.08.2008, 20:02 -
video izleme sorunum var yardım yardım yardım edin !!!
brise77 tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 26.03.2008, 03:42 -
HERŞEYİ LİSTELEME
pc_umut tarafından Yazılım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 06.05.2006, 19:36

Alıntıyla Yanıtla

Oyun oynarken ekranım bozuluyor YARDIMMM
Bugün, 07:14 / Donanım