+ Başlığa Yanıt Yaz
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
14.06.2011 13:53 #1
- Katılım Tarihi
- 2011
DB deki aynı sütundaki isimleri saydırmak
merhaba arkadaşlar, mesela acsess video.mdb de user tablosunda da kullanici diye bir sütun var. burada kullanıcı adları kayıtlı. mesela
ali
veli
sema
ali
sema
zeki
burada 2 tane ali var, iki tane sema var, bir tane veli bir tane zeki. benim amacım şu;
isimler kullanıcı ismi ve giriş yapınca session ile alınıyor. diyelimki ali iki kere kayıtlı demek ali iki kere video yüklemiş. ali giriş yapınca hoşheldin ali yazısı var, hemen onun yanında videolar (2) yazdırıcam yani kim giriş yaparsa sayfa session dan kullanıcı adını alacak ve onu kullanici sütununda arayacak ve kaç kere kayıt edilmiş ise video (2) diye yazdıracak. teşekkür ederim okuduğunuz için.
-
14.06.2011 14:27 #2
Sen bunları isme göre yapmiyicaksın zaten. İki tane tablon olacak. Birisi kullanıcıların bulunduğu tablo ve her kullanıcının bir id'si olacak. Diğer tablonda da videoları barındıracaksın. Videoların bulunduğu tabloda aynı zamanda şöyle bir kullaniciId şeklinde bir alan oluştur. Kullanıcı bir video kaydettiği zaman sen o kullanıcının, kullanıcı tablosundaki id'sini alıcaksın ve video tablosundaki kullaniciId alanına kaydettireceksin. Sen şu şekilde bir kontrol oluşturursan eğer örneğin giriş yapan kullanıcının id'si zaten belli ve aynı zamanda video tablosunda sen bu id'yi, kullaniciId alanında arayıp kaç tane video eklediğini bulabilirsin.
-
14.06.2011 14:59 #3
- Katılım Tarihi
- 2011
zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. yönteminiz benim tasarımıma göre daha profesyonel ben daha manuel başladım işe ve sizin yönteminize dönmem için sanırım önceden benim yöntemim ile kayıt olan kullanıcıları teker teker yeniden kayıt etmem gerek. bu sebepten şimdilik kendi manuel yöntemim ile çözmem gerek
yani ayni sütundaki kullanıcıların adlarını saymak. çünkü eğer o sütunda isim varsa mutlaka video eklemişlerdir ve her ekleyişte de aynı sütuna kayıt oldukları için o sütunda bir aratma yapıp benzer isimleri saymam gerek.
burada önemli olan aratmayı isme göre yapmak. mesela ali diye aratıp kaç tane ali varsa ali (3) diye yazdırmak. burada takılıyorum yoksa gerisini geliştirebilirim.
-
14.06.2011 15:55 #4
arama komutu için like kullanılır yani normal videoları çeker gibi select * from tablo_adi where arama_yapilacak_hucre Like '%"Sessiondan_gelen_ad "%' ,şeklinde arama komutunu yazabilirsiniz. length komutuyla kaç tane kayıt bulunduğunu alırsanız sonuca ulaşırsınız.
En son AriSoft tarafından düzenlenmiştir: 14.06.2011 15:58
-
14.06.2011 16:07 #5
- Katılım Tarihi
- 2011
öncelikle '%"Sessiondan_gelen_ad "%' şu kod aradığım kod idi çünkü sessionu nereye ekleyeceğim konusunda bana yardım edecek. ikinci olarak aratma değil de saydırmayı nasıl yaparız yani bir başka forumda saydırma komutunu yazmıştı (yazdı ama ben ekleyemedim) arkadaş şöyle mi kullanıcam;
select count(*) as video from user where kullanici='%"Sessiondan_gelen_ad "%';
Benzer Başlıklar
-
Aynı modemden iki pc deki kota
sami_3356 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 28.04.2009, 22:45 -
Bu ekran kartının isimleri aynı özellikleri farklı anlamadım ?
kml15 tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 22.08.2008, 13:15 -
ses kartımdaki Dolby dijital ex ve 5+1 deki AC-3 aynı özelliklermi?
cengiz2021 tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 14.07.2008, 00:19 -
kullanıcı isimleri
isimsiz tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 15.12.2006, 23:03 -
Sürücü isimleri
fblim tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 02.12.2005, 08:24

Alıntıyla Yanıtla

Oyun oynarken ekranım bozuluyor YARDIMMM
Bugün, 07:14 / Donanım