PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan sonsuza uzanan cookie

bir cookienin sonsuza kadar geçerliliğini kormuası için expires değerini kaç yapmalıyım?

Varsayılan konu yok

aslında cookie lerden fazla anlamam ama şunu söyleyebilirim ki cookieler sonsuza kadar asla geçerliliğini koruyamaz. Şu ana kadar başıma hiç gelmedi. Zaten ben genelde cookieleri gelir gelmez silen prog. lardan kullanıyorum. bilg. de de hiç cookie kalmıyor

benim sorduğum soru o değil. hani cookie'nin expires değerini değiştirerek onun belli bir süre geçerli kalmasını sağlıyoruzya. bunu ben nasıl sonsuz yapabilirim. cookie'nin silinip de geçerliliğini kaybetmesi benim için önemli değil. ama cookie silinmediği sürece geçerliliğini korumasını istiyorum

Sonsuz yapamazsın.

expires => "",

"expires" değeri boş bırakılırsa bilgisayara bir oturumluk cookie gönderilir ve browser kapandığında bu cookie silinir.

Günlük :

expires => "+1d",

"expires" değeri yukarıdaki şekilde düzenlenirse bilgisayara "d" harfinden önce yazılan rakam kadar günlük cookie gönderilir. +5d yazıldığında 5 günlük, +15d yazıldığında 15 günlük cookie gönderilir.

Aylık :

expires => "+1M",

"expires" değeri yukarıdaki şekilde düzenlenirse bilgisayara "M" harfinden önce yazılan rakam değeri kadar aylık cookie gönderilir. +1M bir aylık, +5M beş aylık cookie gönderir.

Yıllık :

expires => "+1y",

"expires" değeri yukarıdaki şekilde düzenlenirse bilgisayara "y" harfinden önce yazılan rakam değeri kadar yıllık cookie gönderilir. Mesela +1y yazdığımızda bir yıllık, +10y yazdığımızda 10 yıllık cookie gönderilir.

kolay gelsin.

Benzer Başlıklar

1. Cookie (Çerez)
    eDmaN tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 13.10.2004, 14:00
  2. temprorary cookie
    research tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 09.09.2004, 09:33
  3. Cookie Gönderme.
    yemreyan tarafından ASP ve ASP.NET forumunda