+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar
Başlık: JScrip te quiz page
-
11.01.2008 18:18 #1sir_danilaMisafir
JScrip te quiz page
JScripte bi quiz yazdım submit butonuna bastıgı zaman cevapları kontrol edip kaç doğru kaç yanlış cevap verdiğini gösterecek.
yapmayı başaramadım yardımcı olursanız çok sevinirim teşekürler
http://gargamel.htmlplanet.com/ kodlar burda tekrar teşekür ederim
-
10.06.2008 11:59 #2
Senin koda baktım. Her soru için bir form yapmışsın. Bütün soruların bir form içinde olması gerekiyor. Benim yazdığım kod aşağıda. Soruları boş bırakmaması gerekiyor. Her soruya cevap verilecek. Buna göre:
İki tane type i hidden olan input yaptım. Birinde doğru cevap sayısı diğerinde yanlış cevap sayısı var. Eğer php sayfasına göndereceksen orada alacaksan kaç doğru kaç yanlış olduğunu ben 1 yıldan fazladır php kodu yazmıyorum, hatırlamıyorum.Kod:<script type="text/javascript"> function bul() { var dogrucevap=["a","b","c"]; var el, i=0, A=[]; while(el= document.getElementById('r'+(i++))){ if(el.checked) A[A.length]=el.value; // seçilen değerleri dizide topladık } var dogru=0, yanlis=0; // dogrucevap lar ile işaretlenen şıkları karşılaştır aynı ise dogru yu artır aksi halde yanlis ı artır for(var n=0; n<dogrucevap.length; n++) A[n]==dogrucevap[n]?dogru++ : yanlis++; var d= document.getElementById('d'); var y= document.getElementById('y'); d.value=dogru; y.value=yanlis; alert(document.body.innerHTML); return true; } </script> </head> <body> <form name="sinav" action="sonuc.php" method="post" onsubmit="return bul()"> Soru: 1: Bir soru yaz buraya<br> <input type="radio" name="s0" id="r0" value="a"> seçenek 1<br> <input type="radio" name="s0" id="r1" value="b"> seçenek 2<br> <input type="radio" name="s0" id="r2" value="c"> seçenek 3<br> <input type="radio" name="s0" id="r3" value="d"> seçenek 4<br> Soru: 2: Bir soru yaz buraya<br> <input type="radio" name="s1" id="r4" value="a"> seçenek 1<br> <input type="radio" name="s1" id="r5" value="b"> seçenek 2<br> <input type="radio" name="s1" id="r6" value="c"> seçenek 3<br> <input type="radio" name="s1" id="r7" value="d"> seçenek 4<br> Soru: 3: Bir soru yaz buraya<br> <input type="radio" name="s2" id="r8" value="a"> seçenek 1<br> <input type="radio" name="s2" id="r9" value="b"> seçenek 2<br> <input type="radio" name="s2" id="r10" value="c"> seçenek 3<br> <input type="radio" name="s2" id="r11" value="d"> seçenek 4<br> <input type="hidden" name="dogru" id="d" value=""> <br> <input type="hidden" name="yanlis" id="y" value=""> <br> <input type="submit" value="beni gönder"> <br> </form>En son sanal47 tarafından düzenlenmiştir: 10.06.2008 12:03
-
10.06.2008 19:08 #3
Bu script doğru, yanlış ve cevaplanmayan soru sayısını da veriyor.
php ile yapacaksan aşağıdaki linke ve sonraki sayfalarına bak, olabilir orada.Kod:<script type="text/javascript"> Array.prototype.sirdanila=function(){ var D=["a","b","c"];// cevap anahtarı var B=this.slice(0); // radyo butonlarının hepsi bu dizide var C=[]; // işaretlenen radyo butonlarının değerleri burada olacak for(var i=0, t=0; i<B.length; i+=4, t++) { for(var n=i; n<(i+4); n++){ if(B[n].checked) { C[t] = B[n].value;} } if(C[t]==undefined) C[t] ="cevap yok"; } var d=0; // doğruları sayacağız var y=0; // yanlışları sayacağız var cy=0;// cevaplanmayan soru sayısı for(var k=0; k<D.length; k++) C[k]==D[k] ? d++ : C[k]=="cevap yok"? cy++: y++; return [d,y,cy] // üç elemanlı bir diziye dön } function bul() { var el, i=0, A=[]; while(el= document.getElementById('r'+(i++))) A[A.length]=el; // radyo butonlarının hepsini bu dizide bulunduruyoruz. var sonuc=A.sirdanila(); // fonksiyonda A this ile temsil edilecek var d= document.getElementById('d');// doğruların sayısını yazacağımız input var y= document.getElementById('y');// yanlışların sayısını yazacağımız input var cy= document.getElementById('cy');// yanlışların sayısını yazacağımız input d.value=sonuc[0]; // doğruların sayısı y.value=sonuc[1]; // yanlışların sayısı cy.value=sonuc[2]; // yanlışların sayısı alert(document.body.innerHTML);// hidden inputların değerini görmen için bu mesaj return true; } </script> </head> <body> <form name="sinav" action="sonuc.php" method="post" onsubmit="return bul()"> Soru: 1: Bir soru yaz buraya<br> <input type="radio" name="s0" id="r0" value="a"> seçenek 1<br> <input type="radio" name="s0" id="r1" value="b"> seçenek 2<br> <input type="radio" name="s0" id="r2" value="c"> seçenek 3<br> <input type="radio" name="s0" id="r3" value="d"> seçenek 4<br> Soru: 2: Bir soru yaz buraya<br> <input type="radio" name="s1" id="r4" value="a"> seçenek 1<br> <input type="radio" name="s1" id="r5" value="b"> seçenek 2<br> <input type="radio" name="s1" id="r6" value="c"> seçenek 3<br> <input type="radio" name="s1" id="r7" value="d"> seçenek 4<br> Soru: 3: Bir soru yaz buraya<br> <input type="radio" name="s2" id="r8" value="a"> seçenek 1<br> <input type="radio" name="s2" id="r9" value="b"> seçenek 2<br> <input type="radio" name="s2" id="r10" value="c"> seçenek 3<br> <input type="radio" name="s2" id="r11" value="d"> seçenek 4<br> <input type="hidden" name="dogru" id="d" value=""> <br> <input type="hidden" name="yanlis" id="y" value=""> <br> <input type="hidden" name="cevaplanmayan" id="cy" value=""> <br> <input type="submit" value="beni gönder"> <br> </form>
http://forum.mutasyon.net/index.php?topic=4772.0En son sanal47 tarafından düzenlenmiştir: 10.06.2008 19:15
Benzer Başlıklar
-
f.page rapidshare den başka f.page dowland linki varmı
mertcannn tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 15.08.2006, 22:50 -
front page
bombaci89 tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 27.03.2005, 20:28 -
front page
bombaci89 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 26.03.2005, 19:07 -
QUIZ MODULU
PETERVARADIN tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 20.10.2004, 20:50 -
front page de
senolu tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 16.06.2004, 22:43

Alıntıyla Yanıtla

Anakartım kac gb ram destekliyor? 4...
Bugün, 12:29 / Donanım