+ Başlığa Yanıt Yaz
2 sonuçtan 1 - 2 arası sonuçlar
-
30.07.2011 05:58 #1
- Katılım Tarihi
- 2011
Resmin belirli noktasına gelince.
Merhabalar ilk öncelikle. Kendi kişisel web sitemi hazırlamaktayım. Normalde webmaster vs. değilim. Sadece html bilgisi basit olduğundan ve görselliğe pek önem vermediğimde sitemide html ile yapıyorum.
Lakin, bir sorunumu bir türlü çözemedim.
Sitemin ana sayfasına bir photo* programı ile resim çizdim. Resmi gözünüzde şöyle canlandırın; (bu bir örnek)

Şimdi benim sorunum; telefon ahizesinin altına görmüş olduğunuz 5 tane resim var. Ben bu 5 resimden herhangi birisinin üzerine geldiğimde sadece üzerine geldiğim o resmin renginin koyulaşmasını veya belirlediğim ve aynı boyutdaki bir resimle değişmesini istiyorum. Araştırdım sanırım buna "rollover image" deniliyor. Lakin bulduğum hiç bir sonuç benim dediğim şekilde değil. Bulduğu sonuçlar genellikle resmin kendisini komple değiştirmek için. Benim amacım resimde belirlenen kısmın rollover olması.
Yani örnek göstermek gerekirse şu şekilde;

-
Notlar:
1- Resmin tamamının tek resim olduğunu unutmayın.
2- Sayfayı HTML ile hazırlıyorum.
3- Web bilgim html dışında pek iyi değil.
4- Bulunan programlar, Frontpage ve Dreamweawer 8
-
30.07.2011 17:43 #2
FrontPage(2003+) de kendi temanı hazırlayabiliyorsun [ya da bulunan temaları değiştirebiliyorsun], ben kendi sitemin temasındaki butonları photoshop ile değiştirdim ama senin istediğin gibi tek resim olmuyor, http://www.koparan.pro.tc bu sitede butonları kendim geçerli temayı değiştirerek hazırladım. ve öneririm. Resim tek değil ama frontpage otomatik yerleştiriyor , pek karışık kod gerektirmiyor.
Benzer Başlıklar
-
php de belirli adrese mail yollamak ?
bindvori tarafından PHP forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 03.04.2008, 19:29 -
Resmin üzerine mouse geldiğinde resmin büyümesi..
SMallianceTR tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 30.07.2007, 02:16 -
resimn üzerine gelince başka resmin açılması(webtasarım)
mcsah tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 04.05.2007, 17:54 -
Explorer' da resmin üstüne gelince ikonlar çıkmıyor....
serta55 tarafından Windows XP forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 24.04.2007, 13:22 -
belirli bir zamanda pc açılıyor!!!
Zorzi tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 12.01.2006, 22:51

Alıntıyla Yanıtla

NSIS Hatası Alanlar (Çözüm)
Bugün, 20:19 / Yazılım