PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: Karakter Yapma

Varsayılan Karakter Yapma

Arkadaslar konuyu tam olarak nereye açıcağımı bilmiyordum yanlış yer ise kusura bakmayın bi program arıyorum bu bazı filmlerde yapılan karakterler ile ilgili mesela
    alacakaranlık filmindeki kurtlar o kurtların yapılısı hareketleri onları hangi programlarla yapılıyor bilen birisi yardımcı olabilirmi acaba teşekkürler

3D kullanarak yapılan çizgifilmlerde önceden tasarlanan bir bez bebek 3 boyutlu olarak bilgisayara aktarılıyor ve hareket ettiriliyor.
    Filmlerde de Bunu yapmak için kullanılan programlar bunun benzeri. Bez bebek olmasa da bilgisayarda tasarlanan bir nesne, filmde montajlanarak yerine konuluyor. Film devam ederken hareket ettirilerek eş zamanlı görüntü sağlanıyor. Farklı teknikleri kullananlar da vardır büyük ihtimal =)

http://www.melissaevans.com/

adresine gözat 3d işlerde yapılmış belki yardımcı olacak birşeyler bulursun...

belgeselde izlemiştim. önce karakterin tesmi, sonra heykeli yapılıyor. sonra 3 boyutlu bir laser scanner ile pekçok nokta taranıp 3d programa aktarılıyor. burada detaylar tekrar oluşturulunca istenilen hareket verilebiliyor. bu işlemler oldukça zahmetli ve teknik donanım gerektiriyor tabii.

Alıntı Orijinalini Gönderen: recepkrc Mesajı Görüntüle
    belgeselde izlemiştim. önce karakterin tesmi, sonra heykeli yapılıyor. sonra 3 boyutlu bir laser scanner ile pekçok nokta taranıp 3d programa aktarılıyor. burada detaylar tekrar oluşturulunca istenilen hareket verilebiliyor. bu işlemler oldukça zahmetli ve teknik donanım gerektiriyor tabii.
    Recep arkadaşımız çok doğru izah etmiş. Öncelik karakterler çizilip taranıyor bilgisayara aktardıktan sonra programa aktarılıyor ve onların her hareketi tek tek resmediliyor. zaten kamera arkası izleme şansınız olduysa bazı filmlerde bu resimleri karakterleri gösteriyorlar çizilen yüzlerce resim bulunuyor. Aslında uzman film yapımcıları da bilindik programları kullanmaktalar ama tabi onları daha profesyonel kullandıkları içinde profesyonel görüntüler ortaya çıkarmaktalar. Ama bir 3D nin yapamayacağı şey yoktur bildikten sonra

Benzer Başlıklar

1. karakter sorunu
    volkan_gazi tarafından Programlama Dilleri forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 28.07.2008, 13:57
  2. Nvu'da varsayılan karakter kodlamasını utf-8 yapma
    sanal47 tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 09.02.2007, 00:07
  3. msn tc karakter
    Bjk55 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 3