+ Başlığa Yanıt Yaz
2 sonuçtan 1 - 2 arası sonuçlar
Başlık: Yeni Harddisk Killer Exploit
-
14.06.2003 17:58 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul
Yeni Harddisk Killer Exploit
Microsoft'un red ettigi gercek:
Sayin Uyelerimiz,
asagidaki adreste aciklamasi ve free download versiyonu bulunan Exploit, o anda kullanmakta oldugunuz bilgisayarin tum harddiskini tamamen siliyor.
www.yurtseven.com/default.asp?pi=76
Windows isletim sistemlerinin bir guvenlik boslugundan yararlanilarak, basit bir Internet sayfasi uzerinden sisteme sizan bu kod, Microsoft'a yapilan uyarilara ragmen, arz ettigi tehlikenin cok buyuk olmasi nedeniyle, ve Windows isletim sistemlerinde gereken Security Patch'lerin kisa bir sure icinde tum dunyadaki bilgisayarlarda kurulamayacagi icin, bu onemli haberin Microsoft'un sitesinde yayinlanmasi red edilmistir.
Gerekli onlemler alimadigi takdirde, Windows isletim sistemleri kullanan kisi ve kuruluslar cok buyuk maddi zararlara ugrayabilirler.
Bu Exploit sadece Windows 2003 Server'i etkilemiyor.
Diger butun isletim sistemleri, (XP Professional dahil) bu Exploit'e karsi etkisiz kaliyor.
Ayrintili bilgi icin bakiniz: www.yurtseven.com/default.asp?pi=76
Bu Exploit'i son derece tehlikeli yapan faktorler:
1 - Virus scanner'lar bunu bir virus olarak algilayamiyor ve ekstrakt edemiyor. Yahoo veya Hotmail gibi unlu mail servislerin virus scannerleri tarafindan bile algilanamiyor.
2 - HTML Mail ile gonderilebiliyor. Mail acildigi an, kullanicinin harddiskini silmeye basliyor.
3 - Freeserver web alanlarinda da kullanilabiliyor. Freeserver'lerin virus scanner'leri bunu bir virus olarak algilayamiyor ve ekstrakt edemiyor.
4 - Basit bir HTML sayfasindan bile sisteminize giriyor ve silmeye basliyor.
5 - C: harddiskinden baslayarak, bilgisayara bagli olan butun diger harddiskleri de sirayla siliyor. Yazilabilir CD suruculerinde, henuz kapatilmamis olan CD'leri dahil siliyor.
6 - Silinen dosyalar hicbir sekilde kurtarilamiyor.
Buyuk maddi zararlara yol acabilecek olan bu Exploit'un, bir an evvel dogru bir sekilde tum bilgisayar kullanicilarina duyurulmasi ve gerekli Security Patch'lerin zaman kaybi olmadan install edilmesi tavsiye olunur.
Saygilarimla,
Cenk Yurtseven
www.bigrehber.com
www.yurtseven.com
www.sqlcontrol.com
-
15.06.2003 22:32 #2
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Corum
thanks bu bilgileri de verin arkadaşlar bilgi taze çıtır bilgi sahibi olan yazsın hemen
Benzer Başlıklar
-
yeni harddisk
blade64 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 13.09.2006, 11:13 -
Anakartım Ve Yeni Harddisk
Deyvidey tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 13.07.2006, 21:23 -
Yeni Bir HardDisk Almak...
webmaster2005 tarafından Donanım forumundaYanıt: 14Son Mesaj: 19.09.2004, 23:51 -
Freeware Popup Killer var mı?
Toad tarafından Yazılım forumundaYanıt: 11Son Mesaj: 28.06.2004, 13:34

Alıntıyla Yanıtla

Yeni AMD’nin A10-4600M APU su sizce...
Bugün, 00:13 / Donanım