PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan Hub'siz 2 Pc bağlamak

merhaba hub ya da swicth olmadan 2 pc'yi bir birinine bağladım mkinalar bir birini görüyor fakat ağ oluşturamadım bir türlü...
    Ev-ağı erişilemez .Bu kaynağı kullanma izininiz olmaya bilir die bir hata raporu alıyorum sorun nerden kaynaklanıyor sizce ?
    Fakat ağ bağlantısı ekle dediğimde diğer pc gözüküyor fakat paylaşım gözükmüyor.. 2 pc'de de paylaşımlar açık.. yardımcı olursanız sevinirimm

Sayın arkadaşım çapraz kablo kullanman gerekiyor sanırım.

Varsayılan Cross Cable..

Doğrudur.. Cross Cable kullanıyorum zaten bağlantıda bir sorun yok... bilgisayalar görüyor bir birini.. manuel olarak ağı nasıl ayarlaya bileceğimi biliyor musnunuz?

Makinelere elle ip vermeyi denerseniz sorun kalmayacaktır.Ağbalantılarım>sağ click>özellikler>tcp/ip>yeni açılan pencereden elle verin.

Resimde işaretli olan kısımları seçin ve makinlere 192.168.2.X ve 192.168.2.X aralığında ip verin Burada "X" değerini siz belirliyorsunu ancak ikiside aynı olmayacak.Alt ağ maskesi yazan yere 255.255.255.0, ağ gecidine ise ana bilgisayar olacak bilgisayara ADSL modeminizin gateway'ini diğer pc'ye ise anamakinenin ipsini yazmanın gerekmetedir.DNS alma işlemini otomatik bırakmanız daha iyi olacaktır.

Not:Modeminizi routerlı ise ve size 10.0.0.X'li bir ip vermiş ise bu ip'ye göre düzenleme yapmanız gerekmektedir.

Benzer Başlıklar

1. Bilgisayarları bağlamak?
    iap54 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 05.05.2006, 16:20
  2. pc yi tv ye bağlamak
    erko tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 03.03.2006, 17:21
  3. tv ye bağlamak
    cedotk tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1