PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan AMD Sempron 2800+ ve Intel Celeron D 2.4Ghz

Herkese Merhaba,

Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var: Başlıkta yazdığım iki işlemci de benzer özelliklere sahip. AMD'nin L1 cache belleği yüksek, Intel'in ise saat hızı ve FSB veriyolu hızı yüksek. L2 cache bellekleri aynı. Ayrıca AMD 0.13 mikron, Intel 0.09 mikron teknolojisine sahip.

Şimdi AMD yaklaşık 129 USD+KDV, Intel ise yaklaşık 81 USD+KDV... Aralarında 48 USD+KDV fark var...

Bu iki işlemci kıyaslanırsa AMD'nin tek üstün yanı L1 cache bellek miktarı. Intel'in üstün yanı saat hızı, veriyolu hızı ve 0.09 mikron teknolojisi.

Peki AMD, Intel'den neden 48 USD+KDV daha pahalı. Yani bu farka değer bir performans sergileyebilir mi? Bence AMD tabiri caizse biraz gözünü açmaya başladı ve makul fiyatlı işlemci imajından vazgeçiyor gibi. Ne düşünüyorsunuz...

Zaten AMD Sempron sınıfındaki cpu'ları pek performanslı değil.Ben şahsen Celeron'u tercih ederim bu kategoride.Bazı şirketler insanların tepkisel hareketleri sonucu çok fazla büyütülüyor,bunlardan biride AMD.
    Piyasaya ezici bir şekilde hakim olan Intel'in tekeline karşı olan kişiler abartıyor olayı,bu gibi örnekleri Windows-Linux ve Nvidia-ATI'dede görüyoruz.
    Hepsinin eksisi artısı var anlamsızca hiçbir şeyi savunmamak gerek.
    Ama şuda bir gerçekki AMD'nin 64bit cpu'su şu an piyasadaki en iyi işlemci...

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    ..Kuzey Köprüsünden Güney Köprüsüne..

arkadaşım..bence bu karşılaştırmada ikiside aynı gib(fiyat farkı göz önüne alırsak)
    mesela sen öyle yapacagına AMd ye o kadar para verecegine ....celeron 2.6 veya 2.8 alırsın...e böyle olunca e yetmezse overcolck yaparsın...ne oldu ...sağlam bir fan +cel 2.8@3.4 veya 3.6 lara çıktı...durum böyle olunca celeron AMD yi yer bitirir...bence böyle yap..)

Arkadaşlar benim asıl belirtmek istediğim şuydu: Örneğin forumlara AMD-Intel alakalı olanlarını okuduğum zaman genelde AMD için hem performanslı hem de ucuz yada makul fiyatlı deniliyor. Yani AMDnin kullanıcılar gözünde hem iyi hem ucuz imajı var ve benim çevremde gözü kapalı gidip fazla paraya AMD alan var. Bence hep Intel tekel gücünü kullandığı için tüketicilere kötü gösterilmeye çalışılıyor ve bundan da AMD karlı çıkıyor. Rekabet olması çok iyi ama AMD, Intele karşı olan antipatiyi kendi lehine kar olarak kullanıyor ve açıkcası bu hoş olmayan bir durum. Verdiğim işlemcilerden Intel'in daha üstün olduğu açık gibi ama aradaki 48 dolarlık farkı anlamak mümkün değil.

Bugün pcnet dergisi aldım en iyi 3 intel ve amd işlemciler karşılaştırılıyordu. Amd nin en iyi işlemcisi intelin en ucuz işlemcisinden daha ucuz. Performansı şöyle anlatayım. Arkadaş 3 yıldır celeron kullanıyor. Bana anlattığına göre kullanmaya çalışıyor. Benim işlemci amd sempron 1.6 ghz. Düşük olmasına rağmen en ufak bir sorun yaşamadım 5 yıldır. ha bu arada arkadaşta sonunda pes etti ve pc yi işlemciyi değiştirdi. Benim tavsiyem AMD dir. saygılar

Benzer Başlıklar

1. Intel Pentium 4 mü AMD Sempron 3000+ mı????
    FATAL1TYs tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 07.08.2006, 16:57
  2. INTEL CELERON 2.6 ile INTEL P4 2.0 478 PIN fark ne?
    erdems697 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 14.03.2006, 18:55
  3. AMD sempron 2800+ nasıl O\c yapılır?
    spring_07 tarafından Overclock ve Modifikasyon forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 06.01.2006, 17:57
  4. AMD 2800 sempron ile ilgili...
    bahadircoskun tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 25.08.2005, 11:31
  5. acer celeron 1.4GHZ 256MB 40GB taşınabilir bilgisayar TM2355