+ Başlığa Yanıt Yaz
14 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
11.02.2005 19:40 #1
- Katılım Tarihi
- 2004
internet cafe açmak istiyorum sorularım var yardım pls
Ben bir internet cafe açmak istiyorum size bazı soruLarım olacaktı.BunLar kafama takılLan cevabını bilmediğim soruLar.Öğrenmem Lazım ki kafe montajını ben yapıcam
.Aslında fazla bilgisiz biri değilim ama bilmediğim şeyler var demiştim onları sorucam:
1-sizin tavsiye ettiğiniz bilgisayar konfigürasyonları
2-bize tavsiye edilen intel 915 soket 775 bir anakart üzerinde o/b ekran kartı olmayan lan özellikli sata destekli(tam modelini bilmediğim için sölüyorum siz bulurda bana söLersenin daha iyi olur :P)
-bize tavsiye edilen intel915avl(gibi bişey)[soket775+pci express+ddr2 desteği+sata falam filan],P4 2.80 işlemci,128mb x300 asus pcie ekran kartı,
512 mb ddr 400 mhz ram,80gb samsung sata hdd, bunLarı hatırlıyorum sonradan geliştirmelere açık bir bilgisayar ama sizin tavsiyenizi almak isterim bize klavye mouse falan 1050 ytl ye geliyo makina başı
3-Bize sata hdd tavsiye ettiler onunla ilgili sorularım var
-Sata hdd lerde bölümleme-master,slave ayarları nasıL oLuyo yani farklımı ?-diğer eski sanırım scsi hdd oluyo onLarla birlikte çaLışırmı?
4-adsl modemi telekom yetkillileri mi kuruyo değil ise bana bir modem tavsiyeniz ile neler yapmam gerektiğini belirtir misiniz?
-modem ayarLandıktan sonra(modem 4 portlu olacak) ana makine de diğer makineler gibi mi ağ ayarları yapıLacak yani ağ kuruLurken ''bu makina diğer bir makina üzerinden ağa bağlacak'' mı seçilecek ana makinayı adsl modemin 4 portundan birine takıcağımı sanıyorum öLeyse zannederimki diğer makinaLarla bir oLur sadece kafe programını benim kullandığım ana makinaya kurucam ve diğer makinalara client kurucam yani bütün makinalar ağda aynı seviyede olmuş olucak dimi?
Çok oluyorum ama online süresi uzun olan bana kurulum sırası sorularımı yanıtlayabilecek birleri de lazım olabilir :P
waLLa arkadaş bulma servisine aradığın kişinin özelliklerini yazmak gibi oldu ama idare edin işte
Benim bilgisayar bilgim sorduğum sorular kadar az değil aslında deneyerekde bulabilirim ama bir aksilik yaşanmaması için emin olmak istiyorum sadece
şimdiden teşekkür ederim
-
11.02.2005 20:25 #2
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- adana
kardes internet cafe de çok buyuk paralar harcama bence bende cafe çalıştıryorum benım özellikler bunlar
celeron 1.8
mercury 800 fhsb
256ddr400mhz
128 fx5200 ekran kartı
hiç bir şikayet yok her türlü oyun rahatlıkla oynatıyor şikayet hiç almadım
ve hamde çok ucuza mal ettim
-
11.02.2005 20:32 #3
- Katılım Tarihi
- 2004
tamamda ileriye dönük bişeyLer yapmak Lazım senin dediklerin zaten bayi fiaytlarıyla 710 a falam denk geliyo ilerde onlaır değiştirmek için çok başın ağrıcak sanırım bizim ortamda çoluk ocuk çok ben iyi gözlem yaparım walla veletler makina seçiyo ne yapaLım bilmem bakıcam daha çok öneri bekliyorum
-
12.02.2005 16:18 #4
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- Afganistan
sana tavsiyem celeronD 2.4 veye 2.6 işlemci al
STA HDD ler sana yaramaz format olayında mutlaka Floppy lazım her makineye floppy külfet demektir IDE HDD alısan hem SATAya göre ucuz hemde floppy ücretinden yırtarsın.
Anakart olarakta ATI9100 çipsetli anakartların birinden al Diğer şekilde 128 MB
lık ekran kartı alman gerekecek ki tavsiye ettiğim anakartın üzerinde zaten 128 MB Onboard VGA var ileride arttırmak istersen bile AGP8X yuvası var
512 RAM al ekran kartı almadığından buradan kalacak parayla rahat rahat alırsın
Ucuz kullanışlı 3 yıl garantili olması vede Türk malı olması hesabıyla 19"vestel flat monitör al Siyah al ki 2 gün sonra sararmasın
ADSLyi telekom kurmaz genelde modemi aldığın yer kuruyo ki kurulumunda zaten bişey yok (Sadece ilk sefere mahsus kullanıcı adı şifre felan modeme giriyorsun) X4 yada Zoom un yeni bi modemi çıkacaktı VoicePhone destekli olanı ondan alıver piyasaya çıktıysa Mutlaka iyi bir Switch al ağda problem olmasın
Kafe programında ana makinene server i diğer makinelerede Client programı yüklüyorsun Ana makinenin diğerlerinden tek farkı da bu Hatta ana makinan diğerleri kadar iyi olmasada olur (Bu şahsi görüşüm) çünkü hesap işini yapmak ve internete girmekten başka hiç bir işe yaramayacak ki en kötü makine bile buları yapar
kolay gelsin iyi çalışmalar...
-
12.02.2005 16:26 #5
sana tavsiyem (eskiden internet kafeye giderdim) yani bir müşteri olarak
ram iyi olsun(512) ekran kartı iyi olsun birde ortalama 2 ghz işlemci olsun yeter ekran kartıda iyi derken 5700/9600 seviyesi bişey olursa çık iyi olur gerisine fazladan para vermek gereksiz diye düşünüyorum
Benzer Başlıklar
-
internet cafe işletenler için
hamucara61 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 09.04.2005, 06:20 -
internet cafe güvenliği
eryaman tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 01.04.2005, 06:58 -
internet cafe için pc
eyupkeskin tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 15.01.2005, 23:28 -
internet cafe için program
sbasmaz tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 19Son Mesaj: 13.01.2005, 23:07 -
Internet Cafe Programı
cemali74 tarafından Yazılım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 16.10.2004, 21:27

Alıntıyla Yanıtla

Ekran kartı Tavsiye !
Bugün, 02:33 / Donanım