+ Başlığa Yanıt Yaz
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: sanal bellek nedir?
-
22.02.2005 10:10 #1
sanal bellek nedir?
bilgisayarımda birkaç gündür bir uyarı çıkıyor.sanal bellek en düşük seviyede windows seviyeyi yükseltmeye çalışıyor falan diye...
bu ne demektir? kullandığım cihaz Toshiba notebook 1.5 celoron 256 ram.
1 ay önce aldım...
bilgisayarda bariz bir yavaşlık var. açılmada, kapanmada,dosyaları açmada, komutları algılamada... bununla ilgili birşeymi acaba...
sitede arama yaptım benzer bir sorunu olan bir kişiye moderatör ad -aware ile arama yap çıkan öğeleri sil diye tavsiye etmiş. ben de internetten birşeyler indirmiştim, arattım 93 tane riskli öğe çıktı. acaba silersem yararlı şeyleri de silermiyim diye tedirgin oluyorum. mesela norton aramada aware'yi tehdit olarak gösteriyor,oysa ki o yararlı bir program....
uzun oldu biliyorum ama servise götürüp cihazı açtırmak istemiyorum.
yardımcı olursanız çok sevinirim... teşekkürler...
-
22.02.2005 10:16 #2
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Istanbul
Başlat yardım da sanal bellek yazarsanız bu konu ile ilgili bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.Bilgisayarınızın performansını yönetme gibi.
-
22.02.2005 11:23 #3
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul
Sanal bellek,çalıştırdığınız yazılımların sistem ram ini yetersiz bulduğu an,sabit diskiniz üzerinde sizin(veya otomatik olarak windows'un)belirleyeceğiniz miktar kadar alanı ram gibi kullanabildiği bir işlemdir.Sanal bellek ayarlarını manuel olarak kendiniz ayarlayabildiğiniz gibi tamamen kaldırmanızda (tavsiye edilmez)mümkündür.İşletim sisteminizi yazmadığınız için sanal bellek ayarlarınızı nasıl yükselteceğinizi yazamıyorum.
Adaware ile bulduğunuz spy ları içiniz rahat bir şekilde silebilirsiniz.Bir şey olabilir korkusuna kapılıyorsanız Adaware temizlik işleminden sonra sildiğiniz spy ları ignore list ve quarantine list altında sıkıştırılmış bir şekilde saklar.Sakladığı bu dosyaları isteğiniz üzerine restore edebilir.Korkulacak bir durum yok güvenle silebilirsin.
-
22.02.2005 13:13 #4
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İstanbul
Arkadaşlar gerekli açıklamalarda bulunmuş ek olarak;
Sisteminin XP olduğunu tahmin ederek:
Bilgisayarım>Sağ tık>Özellikler>Gelişmiş>Performans>Gelişmiş>Sanal Bellek>Değiştir'i seçerek gerekli sanal bellek ayarlarını yapabilirsin.Sistem yönetimli boyut yapmanı tavsiye ederim.
Bunun yanında arkaplanda çalışan gereksiz/az gerekli uygulamaları kapatarak ve açılıştaki programların bir kısmını kaldırırsan ram'i daha az kullanmış ve sanal belleğe geçmemiş olursun.Buda performans demek kısaca.
Ayrıca ram takviyesi yapmanıda tavsiye ederim...
-
22.02.2005 13:30 #5
sanal bellek nedir?
evet xp kullanıyorum.söylediğin menüyü buldum.
tüm sürücülerin disk belleği dosyası boyutu: en düşük 2mb
önerilen 357mb şu an ayrılan 438 mb yazıyor.
seçilen sürücünün disk belleği dosyası boyutunda da:
özel boyut başlığı altında; başlangıç boyutu 360mb, en büyük boyut 720mb yazıyor.
sistem yönetimli boyut ( tavsiye ettiğin) ve disk belleği dosyasıyok menüleri var.
nasıl ayarlayabilirim? bir de açılıştaki programlar ne demek?
ilginize teşekkürler...
Benzer Başlıklar
-
SANAL BELLEK
peter tarafından Yazılım forumundaYanıt: 13Son Mesaj: 18.11.2008, 13:35 -
sanal bellek
gokaysn tarafından Yazılım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 11.09.2006, 09:51 -
sanal bellek???
XLeNoNz tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 15.08.2005, 15:42 -
Xp de Sanal Bellek
mevlutozarslan tarafından Yazılım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 17.09.2004, 09:20 -
nedir bu sanal bellek...
koala tarafından Yazılım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 30.08.2004, 17:01

Alıntıyla Yanıtla

Ekran Kartı Hakkında
Bugün, 16:42 / Donanım