PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 5 12345 SonSon
24 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Bilgisayarım Donuyor!!!

Selam Arkadaşlar

Son bir haftadır bilgisayarımda nedenini anlamadığım donmalar başladı. Bu donmaların sebebi bir programdır diye bilgisayarıma format attım ama sonuç yine değişmedi, hiç program kurmadan bile donma yaşadım. Bu nedenle sorunu donanımda aradım. Ben bu nedenin ekran kartı ya da hard diskten olabileceğini düşünüyorum. Ama daha çok ekran kartı üzerinde duruyorum çünkü windows u ilk kurduğumda masaüstünde sağ tıklayıp özelliklerime bastığımda donma yaşadım bunun üzerine ekran kartı driver ını yükledim ve orada ki donma ortadan kalktı. Ama yinede birçok yerde donmalarla karşılaşmaktayım. Sizce bunun nedeni ne olabilir. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bilgisayarınızıa everst home isimli programı kurun ve program ile işlemci sıcaklığınıza bakın
    Download adres : http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=250&page=2

Forumda da bahsettiğim gibi ben ekran kartından şüphelendim ve aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bıraktım. bilgisayarı yeniden başlattığımda herhangi bir donma yaşamadım. Sorun herhalde ekran kartı. Ekran kartım Geaforce 2 mx 400 yani eski bir ekran kartı. Ekran kartının yaptığı bu sorun neden olabilir.

espirtlotus
    Misafir

ekran kartın fazla ısınıyor olabilir....birde savcı nın dediğii gibi işlemci sıcaklığına bakın,genelde bu tur sorunlar,işlemcinin fazla ısınmasından kaynaklanıyor..
    eğer sorunun ekran kartında ise,yeni sürücülerini yuklemelisin,hala gecmesse,ekran kartında donanımsal sorun vardır,yada,kartın anakartla uyumsuz olduğu bir yer vardır,.

Varsayılan yanıt

bence senin bilgisayrının sorunu ekran kartından diil ram yuvalarınıda kontrol et...ramlari sök ve tekrar tak muhtemelen boyle bir problemin var.

Benzer Başlıklar

1. bilgisayarım neden donuyor
    mariahc tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 26.07.2011, 20:56
  2. bilgisayarım donuyor
    mtkocer5 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 18.08.2005, 10:38
  3. Oyunlarda bilgisayarım donuyor
    murit2005 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6