PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
10 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
    umutxx
    Misafir

Varsayılan USB 2.0 denetleyici sürücüleri yüklemek

Microsoft XP SP2 Kullanıyorum...Yeni bir fotoğraf makinesi aldım fakat bana bu cihazı daha hızlı çalıştırabilirsiniz..USB2 çıkışını deneyin uyarısıyla karşılaşıyorum...Gerçi hızı gerçekten biraz düşük...lakin yapabileceklerimi yapmama rağmen konu kafama takıldı...Bu USB2 yi nasıl yükleyebilirim diye araştırdım..XP yadımdan konu ile ilgili bu yönergeleri takip ettim:

USB 2.0 denetleyici sürücülerini yüklemek için
    Bu yordamı tamamlamadan önce, USB 2.0 denetleyici sürücülerinizin bilgisayarınızda yüklü olduğunu saptayın. Bunu saptamak için aşağıdakileri yapın:

Bilgisayar Yönetimi’ni açın.
    Konsol ağacında Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.
    Nerede?

Bilgisayar Yönetimi
    Sistem Araçları
    Aygıt Yöneticisi
    Görünüm menüsünde Türe göre aygıtlar'ı tıklatın.
    Ayrıntılar bölmesinde, USB denetleyicileri'nin solundaki artı işaretini tıklatın.
    Listelenen denetleyicilerin herhangi birine "Gelişmiş" sözcüğü eklenmişse, bilgisayarınızda USB 2.0 denetleyici sürücüleri yüklü demektir.

Listelenen denetleyicilerde "Gelişmiş" sözcüğünü bulamazsanız, aşağıdaki yordamı uygulayın:

Fare ve klavye dışında tüm USB aygıtlarını (yazıcı veya Web kamerası gibi) kullanmayı durdurun.
    Ayrıntılar bölmesinde, Diğer aygıtlar'ın solundaki artı işaretini tıklatın. Daha sonra Diğer aygıtlar'ın altında Evrensel Seri Yol (USB) Denetleyicisi'ni sağ tıklatın ve Sürücüyü Güncelleştir'i tıklatın.
    Yordamı tamamlamak için Donanım Güncelleştirme Sihirbazı'ndaki adımları izleyin. Bitirdiğinizde, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenebilir.
    Notlar

Bilgisayar Yönetimi’ni açmak için Başlat’ı tıklatın, Ayarlar’ın üzerine gelip Denetim Masası’nı tıklatın. Yönetimsel Araçlar’ı ve Bilgisayar Yönetimi’ni çift tıklatın.
    Diğer aygıtlar'ın altında Evrensel Seri Yol (USB) Denetleyicisi listelenmiyorsa, USB 2.0 sürücüsü yükleyemezsiniz. Bu sürücülerin yüklenmesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için, bilgisayarınızın üreticisine başvurun.

Yönergeleri uygulamama rağmen ne yazıkki muaffak olamadım...Ana kartım ASUS un son modellerinden...Bu kadar uzun bir yazıyı okuyup sonra bunu cevaplama nezaketi gössteren arkadaşlarıma şimdiden teşekkürlerimi bildirir saygılarımı sunarım..

umutxx
    Misafir

Konuyu anlatırken atladığım bir hususu daha belirtmek istiyorum.Aygıt yöneticisinde Evrensel seri yol denetleyicisinde Listelenen denetleyicilerde "Gelişmiş" sözcüğünü bulamadım...Bundan dolayı USB2 nin yüklenmediği anlaşılıyor..

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Rize, Turkey

Anlamadığım servicepack 2 ile usb2 sürücüleri gelir zaten. Asusun hani model kartını kullanıyorsunuz? anakart üzerindeki pinleri (BRACKET)kullanarak denediğinizde de aynı iletiyle kaşılaşıyormusunuz.

bide ek oalrak birşey sorayım bende anakartta 1 tane usb 2 3 tanede 1.1 var (kablo ilde 5 tane) ama ben 2.0 ı hangisine kullandığımı bilmiyorum printer scanner gibi stanrdart şeylerin yanısıra usb 2.0 da boş olarak görünüyor aygıt yönetisinde bu ayarlanabilirmi?

umutxx
    Misafir

Sayın:Wildwolf ASUS P4 P800 modelini kullanıyorum.Bracked kullanarak demişsiniz...Keşke onu bilsem.. Aslında aygıt yöneticisinde belirtilen durumu görüntüledim fakat foruma nasıl resim atacağımı bilemediğimden onuda yollayamıyorum. Beni cevapsız bırakmayıp konuyla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim...[/b]

Benzer Başlıklar

1. SM bus denetleyici nedir?
    lizard tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 28
    Son Mesaj: 31.01.2012, 15:17
  2. PCıbasit iletişim denetleyici,çoklu ortam denetleyici sorunu
    yemreyan tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 07.10.2008, 16:30
  3. ağ denetleyici
    zooorba tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1