PCnet Online
Geri Dön   PCnet Online > Yardım ve Destek > Donanım
Bu Sayfayı Yenile USB 2.0 denetleyici sürücüleri yüklemek
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski
umutxx
Misafir

Varsayılan USB 2.0 denetleyici sürücüleri yüklemek - 22.03.2005, 23:00

Microsoft XP SP2 Kullanıyorum...Yeni bir fotoğraf makinesi aldım fakat bana bu cihazı daha hızlı çalıştırabilirsiniz..USB2 çıkışını deneyin uyarısıyla karşılaşıyorum...Gerçi hızı gerçekten biraz düşük...lakin yapabileceklerimi yapmama rağmen konu kafama takıldı...Bu USB2 yi nasıl yükleyebilirim diye araştırdım..XP yadımdan konu ile ilgili bu yönergeleri takip ettim:

USB 2.0 denetleyici sürücülerini yüklemek için
Bu yordamı tamamlamadan önce, USB 2.0 denetleyici sürücülerinizin bilgisayarınızda yüklü olduğunu saptayın. Bunu saptamak için aşağıdakileri yapın:

Bilgisayar Yönetimi’ni açın.
Konsol ağacında Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.
Nerede?

Bilgisayar Yönetimi
Sistem Araçları
Aygıt Yöneticisi
Görünüm menüsünde Türe göre aygıtlar'ı tıklatın.
Ayrıntılar bölmesinde, USB denetleyicileri'nin solundaki artı işaretini tıklatın.
Listelenen denetleyicilerin herhangi birine "Gelişmiş" sözcüğü eklenmişse, bilgisayarınızda USB 2.0 denetleyici sürücüleri yüklü demektir.

Listelenen denetleyicilerde "Gelişmiş" sözcüğünü bulamazsanız, aşağıdaki yordamı uygulayın:

Fare ve klavye dışında tüm USB aygıtlarını (yazıcı veya Web kamerası gibi) kullanmayı durdurun.
Ayrıntılar bölmesinde, Diğer aygıtlar'ın solundaki artı işaretini tıklatın. Daha sonra Diğer aygıtlar'ın altında Evrensel Seri Yol (USB) Denetleyicisi'ni sağ tıklatın ve Sürücüyü Güncelleştir'i tıklatın.
Yordamı tamamlamak için Donanım Güncelleştirme Sihirbazı'ndaki adımları izleyin. Bitirdiğinizde, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız istenebilir.
Notlar

Bilgisayar Yönetimi’ni açmak için Başlat’ı tıklatın, Ayarlar’ın üzerine gelip Denetim Masası’nı tıklatın. Yönetimsel Araçlar’ı ve Bilgisayar Yönetimi’ni çift tıklatın.
Diğer aygıtlar'ın altında Evrensel Seri Yol (USB) Denetleyicisi listelenmiyorsa, USB 2.0 sürücüsü yükleyemezsiniz. Bu sürücülerin yüklenmesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için, bilgisayarınızın üreticisine başvurun.

Yönergeleri uygulamama rağmen ne yazıkki muaffak olamadım...Ana kartım ASUS un son modellerinden...Bu kadar uzun bir yazıyı okuyup sonra bunu cevaplama nezaketi gössteren arkadaşlarıma şimdiden teşekkürlerimi bildirir saygılarımı sunarım..
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski
umutxx
Misafir

Varsayılan 22.03.2005, 23:19

Konuyu anlatırken atladığım bir hususu daha belirtmek istiyorum.Aygıt yöneticisinde Evrensel seri yol denetleyicisinde Listelenen denetleyicilerde "Gelişmiş" sözcüğünü bulamadım...Bundan dolayı USB2 nin yüklenmediği anlaşılıyor..
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski
Moderatör

Katılım Tarihi: 2003
Yer: RİZE
Varsayılan 22.03.2005, 23:25

Anlamadığım servicepack 2 ile usb2 sürücüleri gelir zaten. Asusun hani model kartını kullanıyorsunuz? anakart üzerindeki pinleri (BRACKET)kullanarak denediğinizde de aynı iletiyle kaşılaşıyormusunuz.
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

ERENDURANLI Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2004
Yer: Ankara
Varsayılan 22.03.2005, 23:37

bide ek oalrak birşey sorayım bende anakartta 1 tane usb 2 3 tanede 1.1 var (kablo ilde 5 tane) ama ben 2.0 ı hangisine kullandığımı bilmiyorum printer scanner gibi stanrdart şeylerin yanısıra usb 2.0 da boş olarak görünüyor aygıt yönetisinde bu ayarlanabilirmi?
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski
umutxx
Misafir

Varsayılan 22.03.2005, 23:38

Sayın:Wildwolf ASUS P4 P800 modelini kullanıyorum.Bracked kullanarak demişsiniz...Keşke onu bilsem.. Aslında aygıt yöneticisinde belirtilen durumu görüntüledim fakat foruma nasıl resim atacağımı bilemediğimden onuda yollayamıyorum. Beni cevapsız bırakmayıp konuyla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim...[/b]
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
SM bus denetleyici nedir? lizard Yazılım 26 09.03.2009 23:58
PCıbasit iletişim denetleyici,çoklu ortam denetleyici sorunu yemreyan Donanım 8 07.10.2008 17:30
ağ denetleyici zooorba Donanım 1 27.11.2006 11:25
çoklu ortam ses denetleyici eyyuplu Donanım 3 25.05.2006 23:42
Sm bus denetleyici sorunu nickelcan Donanım 2 16.08.2004 21:22

vBulletin® Sürüm 3.8.2 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

En Son Mesajlar

76 gösterim, 11 yanıt

43 gösterim, 5 yanıt

707 gösterim, 2 yanıt

45 gösterim, 5 yanıt

38 gösterim, 4 yanıt

31 gösterim, 3 yanıt

44 gösterim, 5 yanıt

15 gösterim, 1 yanıt

23 gösterim, 6 yanıt

418 gösterim, 13 yanıt

62 gösterim, 6 yanıt