PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan modem hız düşük

arkadaşlar öncelikle herkeze slm benim şöle bir sorunum var ben arkadaşa 56k modem kurdum nete bağlan diyorum bağlanıyor fakat bağlantı hızı 26k 28k olarak bağlanıyor benimde 56k var böle bir sorunum
    yok bu ikinci başıma geldi olay nedir benim yapmadığım bir şeymi var anlamadım içinizden bilen ler lütfen yardım etsin bu arada modemin internete bağlanım hızı en yüksekte
    şimdiden herkeze teşekkürler

bağlandığınız serverden tutunda o anki yoğunluğa kadar her şey bu hızı etkiler.Bir kaç gün farklı zamanlarda gözlemleyin daha sonra servis sağlayınızla görüşün.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

26k 28k değildir@26Kbps yada 28Kbps olarak yazmalıydın.Neyse soruna gelince modem ypılnadırmasında pek bir sorun yok gibi demişsin ayrıca senin ve arkadaşının modemleri ve oturduğunuz muhitteki şebekeler aynımı yoksa farklı noktalardan mı? bağlantı kuruyorsunuz.Birde gündüz saatlerinde bu tip dial-up bağlantı hızı çok düşük oluyor yoğun kullanımdan dolayı.Modemin kalitesi ve internet sağlayıcıda(servis sağlayıcı)'da ağır işlem yapma eğilimi göstereblir.Birde senin modemi söküp arkadaşına takarak dene,belki bağlantı hızı normaldır modemde hata vardır yada tam tersini düşünecek olursan hatta bir sorun vardır. :idea:

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Ankara

Benzer sorunu ben de yaşamıştım. Bir arkadaşın işyerine 56 Kbps modem kurmuştum. Hız 28 Kbps civarı geziniyordu.

Daha sonra hattın dahili santral üzerinden geldiğini farkettim. Hattı santralden çıkartıp doğrudan bağlayınca hız 48 Kbps civarı oldu.

Bu sorun dışında, 56 Kbps modemlerin en düşük 38-41 Kbps (Santral, hat, ek yerleri vb. sorunlardan dolayı) olduğunu gördüm. Bu durumda bir başka modemle veya o modemi başka bir bilgisayarda denemenizi öneririm.

Benzer Başlıklar

1. emule'da düşük ID alıyorum!!!!
    mayback tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 02.07.2006, 21:08
  2. ADSL HIZIM ÇOK DÜŞÜK
    FeAr0000 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 09.04.2006, 10:58
  3. Emulada düşük ID
    cloudlyday tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 0