+ Başlığa Yanıt Yaz
29 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
05.04.2005 23:04 #1
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- İzmir
Asus P4S533-X ascddmi.dll problemi
Merhabalar,
ASUS P4533-X anakartı olan bilgisayarıma format atarak tekrar winXP yükledim... Casper'dan aldığım bilgisayarın orjinal sistem yükleme CDsini kullandım... Ses,ekran ve ethernet kartları anakarta entegre... Anakartın driver CDsinden ethernet ve ses kartının, Ekran kartının Driver Cdsinden ekran kartının driverlarını install etmeye çalışıyorum ama aygıt için geçerli sürücü bulunamadı diyor... birtürlü sürücüleri kabul etmiyor yani... başka CDlerden windows yükledim ama sonuç aynı... ayrıca ASUSun orjinal CDsini koyduğumda "Can't load ASCDDMI.DLL" diye bir hata veriyor... diğer bilgisayarımın anakrtı ASUS K8V deluxe...onun CDsini taktığımdada aynı hatayı veriyor.... 10 senedir bilgisayar kullanıyorum ilk defa bi sorun bana kafayı yedirecek.... Umarım sınavların getirdiği stressle atladığım ufak bi ayrıntı vardırda hemen hallederim...Çünkü çok acil çözmem lazım bu sorunu... Lütfen yardım edin... Teşekkürler..
-
05.04.2005 23:16 #2Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Diğer driver cd'lerini tabiki kabul etmez farklı versiyonlardaki yazılımlar farklı donanım sürücüleri içerir.Bu hatayı sırf ekran kartı sürücüsü için mi? yoksa sayıdığınız tüm onboard olan bileşenler için mi? aynı uyarıyı veriyor!Sizin yapabileceğiniz ya aynı anakartı kullanan birinden sürücülerin bulunduğu cd'yi istemek yada en kesin olacak şekilde asus'un resmi sitesine girerek anakartınıza ait olan tüm sürücü ve güncellemeri almanız sorunu giderebilir.Ayrıca bilgisayarı aldığınızdan beri ilkkez mi bu bilgisayara format atıp sürücülerini kurmak istediniz. :?:
-
05.04.2005 23:22 #3
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- İzmir
ya aslına bakarsan kız arkadaşımın bilgisayarı... Kendi orjinal CDlerinden yüklemeye çalışıyorum... İlk önce CDde sorun var sandım ama kendi bigisayarımın anakart cdsinide açmadı alet.... yani çok garip bi şekilde hata veriyor... tamam driverı yükleyemez belki başka anakartın cdsinden ama autorun bile hata veriyor.. 2sene önce almış ve hiç format yememiş makina...
-
05.04.2005 23:24 #4Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Rize, Turkey
Lütfen forum kurallarını tekrar gözden geçirelim.12. Başlıklarınızda açıklayıcı olmalısınız. "Yardım edin", "lütfen dikkat", "acil" ve benzeri başlıklar kullanmamalısınız.
Başlık değiştirilmiştir.
-
05.04.2005 23:28 #5Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Yani tüm cd'lerde bu sorunu yapıyor haa.Çok ilginç bir durum müzik,mp3 yada oyun-film gibi olan cd'leride taktığınızda bu tip okuyamama hataları yada sürekli kilitlenme uyarı msj'ları cd'romdan kaynaklanır.Eğer sadece sürücü cd'lerini bi garezi varsa anlayamadım gitti,eğer sürücüleri bu yolla yükleyemezse internetten indir bir sorun kalmaz,ayrıca hep soruyorum ama bu bilgisayara ilk win xp kurulumumu,daha önce kurulu olupta şimdi hata vermesi,windows kurulumununda eksik yada hatalı olabileceğini işaert edebilir.
Benzer Başlıklar
-
asus p5pl2 anakartta ses problemi
mkoru tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 22.04.2008, 07:56 -
ASUS DVDRW Problemi
hentbol tarafından Donanım forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 30.11.2006, 09:49 -
asus k8v-x 5.1 problemi
hep tarafından Donanım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 02.10.2005, 21:26

Alıntıyla Yanıtla

PC Toplama İsteği Olanlar
Bugün, 06:58 / Donanım