PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
15 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Memory Alırken dikkat edilmesi gerekenler

Arkadaşlar;

Ram almayı düşünüyorum..Ve size bir kaç sorum olacak..

1:Benim bilgisayarımdaki ram'in DUAL olup olmadığını nasıl anlayabilirim? (böyle bir yazılım var mı?)
    2ual ile normal ram'ler arasında çok Fark varmıdır?
    3:Mhz Denilen şey ne kadar önemlidir?
    4:Bir arkadaşımdan duydum bağzı ramlar 512 olarak değil de 256,256 olarak takıldığında daha FAZLA Performans veriyormuş..Doğru mu?
    5:Sistemimde 256 DRR ram var (dual mi değil mi bilmiyorum) ben onun yanına 256 taktırırsam mı daha çok performans alırım yoksa onların yerine bir tane 512'lik taksam daha mı çok performans alırım?

Ve son olarak;Önerileriniz......

Saygılar :arrow:

1-Everest Home Edition'dan yada anakart kitapçığından (Veya anakartın siesinden) dual ddr olup olmadığını öğrenebilirsin
    2-Evet yazma/okuma hızı bir hayli farkediyor
    3-Ram çalışma hızı önemlidir,ne kadar mhz. o kadar hız en genel anlamda.Yani anakartının desteklediği son hızda (Pc2400-Pc3200 gibi) ram alman yararına olacaktır
    4-Oarkadaşın dual ram olarak takılmasından bahsetmiştir.Yani tek 512 yerine dual channel 256 takmaktan...
    5-Farketmez fakat ileride yapacağın upgradeler için ram slotlarının olabildiğince boş kalması daha mantıklı

Cevap yazdığın için teşekkürler;

1:Everest Home Editon nereden indirebilirim..Anakartım Asus (sitesinde yok ,ayrıca şu an anakartın kitapçığını bulamadım..

3:Anakartımın en iyi neyi desteklediğini nasıl öğrenicem..(azıcık acemiyim donanım konusunda)

6: Bundan hiç bahsetmemişsiniz...Önerilerinizi bekliyorum..256,veya 512 DDR (şuan dual olup olmadığını bilmiyorum onun için şimdilik sadece DDR diyebiliyorum)
    75 $ ı aşmayacak şekilde önerilerinizi bekliyorum....

Ayrıca, en iyi marka hangisidir..

Kolay gelsin :arrow:

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Anakartının üreticisinin resmi sitesinden veya kitapçığından veya anakarta bakarak ram bellek slotlarının iki farklırenkte üretilmiş olmsından anlayabilirisin.Evet performans bakımından dual olarak çalışması ek bir kazancı vardır bilgisayarına,Ram belleğin Mhz artıkça okuma,yazma erişim gibi özellikleri bakından gelişmeler göstermektedir her yönüyle Evet benim kanımcada 256+256 bellek takılması daha mantıklı nedeni ise bir rem belleğin üstleneceği işi iki ram bellek daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yaparlar,ama bizim bu durumu pekde göz ile anlamamın pek mümkün değildir yani iki değerde bir birine yakın yada uzak sonuçlar verebileceğidir ram belleklerin kalitesine göre.Eğer anakartınızın dual-ddr özelliği var ise 256 ram belleğinizin yanına bir 256 Mb Ddr bellek takarak dual kullanabilirsiniz.Yalnız dikkat etmeniz gereken bir durum ise ram belleklerin aynı seri no yada üreticinin adını taşıyor olması gerek.Mesela pc2700 ram belleğin yanına pc 3200 olan bir bellek taktığınızda bu iki bellek dual çalışmayabilir.Yani alırken çok dikkatli olmalısınız.Birde beliritmek isterim ki 256+512 Mb bellek takarsanız ve anakartınızda şayet dual-ddr özelliği buluyorsa bu iki farklı kapasitede olan ram bellekler dual olarak çalışmayacaklarıdır. :idea:
    Kolay Gelsin...

Everesti aşağıdaki linkten indirebilirsin.Buradan anakartının özelliklerini öğren önce.
    http://www.lavalys.hu/downloads/everesthome151.exe

Marka olarak Kingston alabilirsin,OCZ ramler pahalıdır...

Benzer Başlıklar

1. Cv Hazırlamada Dikkat edilmesi gerekenler.
    BoSS tarafından Hayat, Evren ve Her Şey forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 24.07.2011, 11:32
  2. 2. EL HARDDİSK alırken dikkat edilmesi gerekenler
    Multiplexer tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 17.03.2011, 09:20
  3. virüs temizlerken dikkat edilmesi gereken noktalar..
    numenorian tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 20.06.2005, 12:02
  4. 5.1 de dikkat edilmesi gerekenler
    lewo tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 20.08.2004, 16:24