PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan PcI-Express x16 Nedir?

Arkadaşlar AMD tabanlı bir anakart almayı düşünüyorum.Ve www.gold.com.tr Veya www.mavibilgisayar.com dan anakartlerı inceliyordum Kİ bir baktım.AGP *X yerine bağzılarında PCI-EXPRESS falan yazıyor bu ne demek? Ekran kartlarının bağzılarında da bu var.Pcı-express midir nedir o AGP 8X den daha mı yüksek?

NOT:915,925 Çipsetli anakart nasıl oluyor...

Kolay Gelsin :arrow:

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Rize, Turkey

PCIexpress 16x veri yolu yani saniyede 8gb (teoride) veri alışverişi yapabilme kapasitesi demek. Bahsi geçen chipsetler çok kısaca intelin pcı-express ddr2 ve lga 775 platformunu destekleyen chipsetler. Fakat 915 li ddr destekli veya 865 chipsetin lga 775 işlemci soketi bulunan anakartlar da yok değil. Her iki konudada forumlarda arama yapman seni tatmin edici cevaplara ulaştıracaktır.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Pcı-Ex 16x veriyolu yeni çıkan ve kullanılmaya başlanan bir veri yolu arabirimidir.915-925 serisi anakartlarada sadece bu arabirimi kullanana ekran kartları takılabilimektedir.Bu anakartlar ayrıca DDR-2 533 Mhz'lik bir çalışma frekansınıda desteklemektedir.Bu 16x veriyolu çarpanı sayesinde gelen verileri saniyede bu değer ile çarparak belirgin bir performas artışı yaratır.İntel uyumlu anakartlarda intelin çıkardığı son işlemci olan LGA 775 işlemcileri ile tam bir uyum içinde çalışacaktır.Evet agp olan kartlarda 8x olan veriyolu hızı bu yeni arabirim ve kartlar sayesinde çok daha hızlı ve etin bir biçimde yapılabilmektedir.Amd platformu için sana bu arabirimi kullanan bir anakartı daha incelemedim ve bu konuda yanıltıcı bilgi vermek istemem,ama yeterli bir doküman yada link bulursam bu başlık altından bakabilirsin... :idea:

Benzer Başlıklar

1. express kart nedir?
    DerinKaranlik tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 27.03.2010, 02:40
  2. wlan,lan,turpak nedir?kuruluş kodu biz açılımı nedir?
    gokturk tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 22.12.2009, 12:05
  3. PATA nedir? SATA nedir? NCQ nedir?
    KaDigitaL tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 01.08.2008, 18:21
  4. pcı express
    canarysalih tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 17.12.2005, 14:59
  5. AGP express