PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Ram ve kasa seçimi önemli mi?

Merhaba.Bir bilgisayar toplamak istiyorum.İşlemci;Amd socket 939 +3000 ve anakart; Msi k8nNeo-2 düşünüyorum.
    Kingstonun hangi ram'ini almalıyım?DDR 400 mü yoksa DDR333 mü?Bir de CL 2.5 ve 3.0A hangisi uygun olur?(512 MB)
    Kasa olarak 300 veya 350 watt olması arasında ne fark var?Overclock yapmayacağım..AOPEN tercih edeceğim)
    Teşekkürler...

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Rize, Turkey

Aopen kasalar fsp güç kaynakları taşırlar ve yeterince tatmin edicidirler genellikle 300w lık powerlarla gelirler. Ve bu güç kaynaklarında 390 watta yakın güç emildiğinde dahi satabilitesini bozmadıkları görülmüştür. Hatta bir ara 400wattlık 12cm lik H600b ler gelmişti bir seri. İthalatçı firma fiyatını 300 lükle aynı tutmuştu. Bende bir adet var mesela :wink:
    Ram işine gelince burada en önemli kavram hızlı olmak mı yoksa acele etmek mi yani yüksek hızda çok bekleme zamanlarımı yoksa düşün hızda düşük bekleme zamanlarımı. Kendi yaptığım denemelerde düşük beklemelerde daima iyi sonuç aldım. Ama işin içine overclock girdiğinde yüksek frekans da çalışmak daha önem arz etmekte. Sonuçta ikisinide seçebilirsin farklı insanlar deneyimlerine göre yüksek hız ile düşük zamanlama arasında seçimler yaparlar ve benim seçimim seninkinden daha düşük CL 2 olurdu yani CL 2.5 333 yerine 400mhz CL3 seçerim. Ama CL2.0 işin içine girerse seçimim ondan yana olur. Uamarım açıklayıcı olabilmişimdir.

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    ZONGULDAK

.

benim tavsiyeme göre 350 den aşağı olmasın..Hatta 400..Konfigürasyonuna göre mesela Usb cihazların kaç tane ,kaçtane hard disk ,kaç Optik sürücün var...
    Bunların hepsi PSU'ya yük olarak geri döner..Gücün fazla olursa daha az sııkıntı çekersin hatta hiç çekmezsin.

.

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    ..Kuzey Köprüsünden Güney Köprüsüne..

şöyle tagan 420W lık aldınmı tamamdır...sana fazlasıyla yetecektir....
    ramler konusunda ise 400mhz lik bellekleri tercih etmen senin için yararlı olacaktır

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Kasa seçimin bence yerinde olmuş.Genelde Aopen kasalarda son derece kaliteli Psu'lar kullanılmakta ve bilgisayarda aşırı bir yüklenmeye yada donanımsal fazlanız olmadığı için kasa üzerindeki standart psu yeterli olacaktır.Ram bellek olarak DDR 400 Mhz ve zamanlam değeri 3.0A2yı almandan yana olacaktır.Ram bellekler nekadar hızlanırsa zamanlam süreleri bir miktar daha yüksek olur.Ama ben başka bir hata yada değiştirmeni önereceğim bir durum göremedim.Tüm seçimlerin yerinde özellikler soket 939 işlemciyi seçmen artı bir avantaj olacaktır.Anakart olarak AMD platformunda başı çeken bir marka olan MSI ı tercih etmende iyi olmuş

Benzer Başlıklar

1. Kasa seçimi (atx- midi tower)
    omarr tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 23.06.2006, 11:17
  2. Pc Toplamada Kasa + Ps Seçimi,YARDIM!!
    bisquit tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 31.10.2005, 13:40
  3. Anakart&Kasa Seçimi
    PROgrammer tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 13.01.2005, 19:59
  4. sessiz kasa secimi
    vixwol tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 03.05.2004, 10:37