+ Başlığa Yanıt Yaz
11 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
07.05.2005 14:03 #1
Kuzey Köprüsü Fanı Çok Sesli Çalışıyor
Merhabalar;
Anakartımın kuzey köprüsündeki mini fan genelde soğuk havalarda bilgisayarı ilk çalıştırdığımda normalinden aşırı bir gürültü ile çalışıyor.Bunun nedeni neden olabilir,normalmidir.Tozdan'dır diyecek olursanız anakartı daha yeni aldım.Eğer normal değilse bu sesi gidermek için ne yapabilirim. 8)
Teşekkür ederim.
-
07.05.2005 16:15 #2Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Fan çalışırken titreşime neden oluyorsa fan milinde bir sorun vardır.Genelde aşırı tozlanmadan veya mekanik arızadan dolayı bu tür ses çıkartır fanlar.Senin yapman gereken fan pervaneleri ile mile hafif bastırarak ne kadar boşluk seniyor kontrol et.Eğer gereğinden fazla bir oynama varsa mekanik bir sorun nedeni ile ses çıkattığı anlayabilirsin.Yapacağın şey fan miline bir miktar ince makina yağı çok çok az damlatıp iyicene mil içine akmasını sağla fazlasını ise bir parça bez yada pamuk ise al.Yoksa zamanla fazla miktarda yağ akabilir.Bu ses normal değildir,ama bazen kış mevsiminde fan mii ve sargıları soğuktan etkilenir bunun sonucu kısa süreli bir sesin ardından ses kesilir.Birde en kesin yol varsa aynı boyutta ve özelliklerde yeni bir soğutucu fan yada pasif aliminyum-bakır kuzey köprüsü soğutucusu takarak en kesin ve sessiz yolu izlemiş olursun. :idea:
-
07.05.2005 16:19 #3
Aslında eklemeyi unutmuşum seninde dediğin gibi soğuk havalarda bilgisayarı ilk çalıştırdığımda fan normalinden fazla gürültü ile çalışıyor 1-1,5 dk. içinde bu ses kademeli olarak düşerek normale dönüyor.Bu normalmidir :?:
-
07.05.2005 16:34 #4Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Bence normal bir durum yinede fana gerektiği şekilde bakımını yap ve ardından fan ile ilgili bağlantı veya mekanik konularda küçükte olsa bir kaç tespitte bulunurak kendinden bu onuyu kesin olarak çözümleyebilirsin. Bazen fanlar dediğin gibi bir dakika kadar sesli çalışıp sesin kademeli olarak azaldığını hep normal gibi görsekte aslına bakarsan ileride doğabilecek bir mekaniksel veya elektriksel bir arızanın habercisi olabilir.
-
07.05.2005 17:27 #5
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- zonguldak
ses,fanlar ve sıcaklıklar
merhaba benim kasadan da çok ses geliyor.. nedenini bilmiyorum ama ya cpu fanından ya da güç kaynağı fanından geliyo galiba.. ve bir de kasa soğutma fanı var tabi... Everestten sıcaklıklara baktığımda cpu şuanda 55 derece ama 5 dak önce 65 idi. ve şu anda anakart 43 olup harddisk 39 derece.. ben bu kasaya bir soğutma fanı daha alsam diyorum.. arkadaş cpu fanını temizle dedi.. bir soğutma fanı daha alıyım mı ve cpu fanıyla sesin alakası varmıdır veya ses hangi fandan geliyor? yazarsanız sevinirim..
belki bunlar görüşleriniz için işe yarıyabilir..
anakart asus p4 p800 SE
cpu 3.0 ghz
512 mb ram
(şu anda cpu 51 derece anlamadım gitti
hee bi de 65 olduğu zamanlar herzaman birşeyle uğraşmıyorum antivürüs prog gibi,oyun gibi)
Benzer Başlıklar
-
msn de sesli görüşme
health_water tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 14.08.2006, 14:36 -
Wordpress SMF Köprüsü Eklentisi 1.0 BETA
DMRY tarafından PHP forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 06.08.2006, 13:02 -
Sesli Görüşme
Yquai_Sasa tarafından Yazılım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 02.12.2005, 01:11 -
sesli muhabbet
dago tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 17.11.2004, 23:04 -
dvd rom sesli çalışıyor
aspcity tarafından Donanım forumundaYanıt: 10Son Mesaj: 13.09.2004, 17:06

Alıntıyla Yanıtla

Bilgisayarında sorunu olanlar buraya,...
Bugün, 08:22 / Donanım