PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 4 1234 SonSon
16 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: Laptop Sorunsalı

Varsayılan Laptop Sorunsalı

Ankara TED Kolejinde görev yapan Mehmet hocam, az önce bi SMS yolladı..Ankara Mavi bilgisayarda Satılık DATRON AERO KXA Dothan Laptop var 949 dolar+kdv,alayım mı diye soruyor..Kendisine daha önce forum köşelerini takip etmesini ve araştırmasını söyledim..Ayrıca bu konuyla ilgili linkler de verdim..MEB'in dağıtacağı laptoplar konusunda çoğunluğun olumsuz bir düşünceye sahip olduğunu söyledim.Ancak kendisi bir laptop almada kararlı heralde..Ben de bana sorduğu bu soruyu sizlere yönlendiriyorum..Kendisine sizin görüşlerinizi referans göstereceğim..Ewet Mehmet hocamız için cazip midir bu laptop?

DATRON AERO KXA Dothan 1.6GHz 512MB 40GB COMBO
    İşlemci Intel Dothan 1.6 GHz
    Bellek 512 MB
    Bellek Türü DDR2
    Harddisk 40 GB
    Optik Sürücü COMBO
    Disket Sürücü yok
    Ekran Boyutu 15.4 inç
    Ekran Kartı 128MB İntel 915GM
    Modem 56K V.92
    Ethernet Kartı 10/100
    Garanti Süresi 24 Ay
    Fiyat : 949 $ + KDV

http://www.mavibilgisayar.com/katalo..._no=511&ref=mv

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Istanbul

gayet alınabilir bir laptop, ayrıca bende laptop alcak olsam datron alırım diğerlerine göre baya bi fiyat avantajı var

laptop alinir DA... sorunsal ne demek? Eski turkce ise kacinci yuzyildasin diyorumm

Fiyat özelliklere göre çok güzel. Ancak dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var:
    - Wireless yok. Ancak Ufotek 30$'a dahili kart satıyor.
    - Ürünle gelen bir windows yok. Linux ile geliyor,(Hangisi olduğu konusunda bir bilgi yok.). Deneyimsiz kullanıcı için problem olabilir.
    - Ekran kartı bütünleşik, ancak piyasadaki bütünleşik kartlara göre çok daha kaliteli, (Özellikle öğretmenlere verileceklere göre.).

Varsayılan Güzel lakinnnnnnn

Bu bilgisayarı bende inceledim.Performansı mükemmel normal bir pc toplasanız anca bu fiyata çıkar.Tam dekstopreplacement.Lakin laptoplarda durum biraz farklı.Baktıgımız zaman bu özelliklerdeki bir alet başka markalarda 2000$ altına satılmıyo işte bu noktada aklımıza acaba bir problemimi var sorusu geliyor.satıcı firma ne kadar yok desede bunlar zamanla ortaya cıkacak problemlerdir.Mesela ekran ne kadar iyi,dış kaplaması ne kadar iyi çünkü bunlar nazik aletler en ufak bişiyde problem çıkarırsa yandınız,örnegin IBMler çok saglam makineler çıkartıyo özellikle dış kaplamada makine düşse bile banamısın demiyo.Monitör veya ekran kalitesi nasıl bişey.Olmaz demeyin makinenin birinde iç devrelerde leyim çatlamasına şahit oldum makina açıılmıyo vasayire.Ondan sonra garantiyi saglayan firmada çok önemli ürün gidip 2 ayda gelmiyosa bir sorundur.Ve servisini heryerde bulabiliyormusunuz.Bunlar ufak ayrıntılarda olsa yinede insanı düşündürüyo.Bende bi laptopla ögretmenlere verilen arasında kaldım.Gidip Ankaraya ürünü incelemeyi düşünüyorum.Bence işten anlayan birini götürsün ve ürünü incelesin yoksa bir 500ytl daha fazla verip HP,Asus,Dellere baksın imkanım olsaydı ben öyle yapardım.Ögrencilik işte.........

Bilgisayar Müh. 3.Sınıf ögrencisi......

Benzer Başlıklar

1. Ram Sorunsalı
    tunanin_yeri tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 08.09.2006, 19:49
  2. xp sorunsalı
    hamdikucuk tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 30.01.2006, 02:47
  3. DDR Ram Sorunsalı
    arckharas tarafından Donanım forumunda