+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar
-
11.05.2005 10:25 #1
- Katılım Tarihi
- 2005
Overclocking failed hata mesajı? yardım!!!!
Arkadaşlar meraba, bugünlerde anakartımı ve işlemcimi değiştirdim
(Asus p4p800-x anakart ve p4 3.0 HT işlemci, 512 DDR 333 de ram takılı) ama bilgisayarı 2-3 açışımda bir windowsa girmeden bir hata veriyor ki metni şöyle, overcloking failed, ve F2 basarsam load defauld yada F1 e basarsam biosa girebileceğim seçeneklerini sunuyor, F2 ye bastığım zaman bilgisayar açılıyor eğer restart da yapsam (F2 ye basmadan) genellikle yine açılıyor ama tkrarla 2-3 kapatıp açmamda bu uyarıyı yine yapıyor, Bir donanım uyumsuzluğumu acaba, çünkü windows a girmeden veriyor, (zaten başka bir nedenle formatlamıştım birşey değişmedi) yardımlar için şimdiden teşekkürler...
Ayrıca merak ettiğim diğer bir olayda overclock olayı işlemciye ram'a yada harddisk'e zarar verebilirmi?ve bir ekran kartı nasıl overclovk yapılabilir?Teşekkürler.
-
13.05.2005 01:25 #2
- Katılım Tarihi
- 2005
Aynı ana kartı ve işlemciyi bende kullanıyorum.Bu dediğin olay benimde başıma geldi,emin değilim fakat anladığım kadarı ile bu sorun elektirk kesintisi veyahut cihaza üst üste restart atınca oluyor.Normalde açıp kapayınca böyle bir sorun kalmıyor.Overlock işlemi bahsettiğin donanımlara zarar verebilir.Ancak işlemci,ekran kartı ve kasa soğutma düzeneğin yeterli ve overlocku makul ölçülerde yaparsan pek sorun olacağını zannetmiyorum,ekran kartına overlock yapabilmen için,nvdıa kartlarda rıva tuner,atı kartlarda atı tool programını kullanman gerekir diye biliyorum.Tabiki forumlarda arama yaparsan overlock hakkında daha profesyonel bilgi edinebilirsin.Kolay gelsin.
-
13.05.2005 13:38 #3
- Katılım Tarihi
- 2005
Dostum ilgin ve ayrdımın için çok sağol, parçalrarı aldığımda ve taktığımda ilk açılışında yapmaya başlamıştı, dün asus 'un sayfasından en sonki biosu indirip kurdum ve o andan beri hiç tekrarlamadı, inşallah düzelmiştir. kolay gelsin...
Benzer Başlıklar
-
server 2003 yardım Overlay failed and it will be disabled
alicendere tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 17.01.2007, 14:37 -
Hata mesajı Yardım :(
Cins tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 11.10.2006, 18:36 -
Hata mesajı Yardım :(
Cins tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 11.10.2006, 16:34 -
açılıştaki hata mesajı hakkında yardım...
metalci tarafından Donanım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 25.07.2005, 16:00

Alıntıyla Yanıtla

Bilgisayarında sorunu olanlar buraya,...
Bugün, 08:22 / Donanım