+ Başlığa Yanıt Yaz
10 sonuçtan 6 - 10 arası sonuçlar
Başlık: Fandan çok ses geliyor...
-
02.06.2005 22:32 #6Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Fanın aşırı tozlanmadan dolayı pervanelerinde oluşan toz veya bunu gibi şekler bazen bu tip sorunları çıkartabilir ama senin kasanın içinde hangi fandan ses geldiğini bilmiyor olsanda benim görüşüm fanda mekanik bir sorun olduğu yönündedir, servisi arayın yada sizin yanınızda 10 dk içinde mudehale ederek basit bir işlem ile sorun giderilir her ne ise! Yani siz kasayı servise göndermeyin yani; siz kasayı kendiniz servise götürürseniz daha fazla yardım ve durumu çok daha iyi izah edebilirsiniz ayrıca 3-5 gün kasanın da serviste kalması gerekmez bu yolla.Benim tavsiyem eğer kasa fanlarından biri ses yapıyorsa coolermaster veya thermaltake'in kaliteli fanlarını tercih ediniz,bazen ekran kartı fanıda arıza yapabilir bunun da servis üstesinden gelir.
-
02.06.2005 22:45 #7
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- İstanbul
arkadaşlar philips in bi sprey i var adını unuttum.O çok etkili bu konularda.
kolay gelsin.
-
03.06.2005 00:13 #8
- Katılım Tarihi
- 2004
power sup fanı
power sup ın fanı çok ses çıkartıyor yeni powersup mı alsam yoksa bunu sessizleştirmenin yolu varmı
-
03.06.2005 00:25 #9Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Buna hiç gerek yok dostum ne yeni psu almaktan bahsediyorsun ki bilgisayarından güzelce ve dikkatli olara psu'yu sök 4 tane vidasını çıkar sonra içini ve fanı güzelce temizle.Bakım yap fana montaj vidalarını yada klipsini çıkar ve fandaki tüm tozu kiri çıkart sonra arkada yer alan etiketin altındaki mil yatağına ince makina yağı damlat çok çok az güzelce fan miline yedirt yağı sonra tüm dağıttığın bileşenleri topla ve psu'yu pc'ye bağla çalıştır büyük ölçüde sorun gidecektir eğer gitmesi ise 3 ytl ye yeni fan alıp elektrik-elektronik işlerinden anlayan birine eskisini söktürüp yenisini lehimlettit(Montajlattır),olsun bitsin. :wink:power sup ın fanı çok ses çıkartıyor yeni powersup mı alsam yoksa bunu sessizleştirmenin yolu varmı
-
03.06.2005 00:49 #10
- Katılım Tarihi
- 2005
Aynı sorun bende de vardı 20 -25 dakika sonra fan sanki deliriyordu ve sonrada bilgisayar resetleniyordu. Sistemin kendi içindeki uyumsuzluğu buna sebep oluyormuş ram kartıyla ekran kartı borda uyumlu değildi board aşırı ısınıyordu ve diğerleride sonra parçalar değişti sorun bitti. Ama arkadaşların dediği gibi tozdan veya koblo değmesinden olabilir.Fan diyip geçme bir gün tık edip duru verirse Allah muafaza yakarsın makineyi Garanti falanda zor işler ona.
Benzer Başlıklar
-
geLiyorrrr geLiyor adsl geLiyor........
emreka tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 32Son Mesaj: 08.08.2007, 20:56 -
speed fandan başka ısını programı varmı
mach1 tarafından Overclock ve Modifikasyon forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 02.08.2006, 00:43 -
Nedir bu fandan cektiğim!!!!!
melih-864 tarafından Donanım forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 13.07.2006, 12:41 -
fandan ses gelıyo!!!!!!!!
eray3530 tarafından Donanım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 04.12.2003, 19:22 -
fandan trrr die ses gelio bilgacılana kadar sürüyo 1-2 dakka
aegiafang tarafından Donanım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 04.11.2003, 17:52

Alıntıyla Yanıtla

Bilgisayarında sorunu olanlar buraya,...
Bugün, 09:49 / Donanım