+ Başlığa Yanıt Yaz
12 sonuçtan 11 - 12 arası sonuçlar
Başlık: anakartın,işlemcinin vs. ısıları
-
20.06.2005 17:25 #11Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- İZMİR
Tabiki yeni almayı düşündüğün soğutucu ile ısı bir miktar daha düşer ve işlemcin daha verimli olarak sabit bir ısı değerinde etkili olarak soğutularak çalışmasını sürdürür.Bu konuda öne çıkan birkaç marka olan ThermelTake,CollerMaster,Zalman gibi markalar çok iyidir.Ama piyasada buna benzer mudavim markalarda var!Ama standart fanıda kullandığın işlemciyi rahatça soğutması lazım eğer memnun değilsen yeni bir soğutma bloğu-fanı alarak acticsilver adlı termal macun ile ısı değerlerini aşağıya çekebilirsin.Yalnız iş işlemciyi soğutmakla kalmasın yapman gereken kasa için hava sirkülesinin de iyi olmasını amaçlamalısın yoksa yine çok yüksek ısı değerleri alabilirsin.İçeride kullanılıp ısınan hava çabuk ve etkili dışarı atılıp yeni temiz-soğuk hava içeri alınırsa etkili soğutma ile ısıl değerlerini düşürürsün!
Eğer kullandığın kasanın PSU kaliteli ve yeterli ise tabiki fan alıp bilgisayarının kasasının içine uygun noktalarına montajlaman gerekecek tabi biraz bilgi eksikliğin varsa bilen birlerinden yardım alabilirsin.Güç kaynağındaki fan güç kaynağını soğutur ve bir miktar da kasa içindeki sıcak havayı atmaya yardımcı olur.Aslında güç kaynağını alman gerekmez sen sadece yeterli bir güçte Psu varsa fan alıp tak!Pekı şimdi ben kendıme fan mı alıcam guc kaynagı mı (bu sorumu su yuzden soruyorum guc kaynagındada pervane yanı fan varda )
-
20.06.2005 17:29 #12
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- Bursa
Pekı şimdi ben kendıme fan mı alıcam guc kaynagı mı (bu sorumu su yuzden soruyorum guc kaynagındada pervane yanı fan varda )
Benzer Başlıklar
-
AMD işlemcinin COOL'N'QUIET özelliği hakkında bilgi
Pteranodon tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 22.02.2006, 10:00 -
işlemcinin 64 bit olup olmadığı nası anlaşılır?
campus tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 26.12.2005, 01:03 -
P4 2.8 veya 3.0 işlemcinin eşdeğeri amd işlemci nedir?
SweetyCat tarafından Donanım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 10.09.2005, 08:26 -
işlemcinin iki bacağı kırıldı
mutalip tarafından Donanım forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 12.12.2004, 02:24 -
işlemcinin cache'i ni öğrenebilirmiyim?
clifff tarafından Donanım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 13.03.2003, 13:47

Alıntıyla Yanıtla

Öneriniz varsa bekliyorum (acil)
Bugün, 10:12 / Web ve Grafik Tasarımı