PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Varsayılan İşlemci Aşırı Isınma

Merhabalar.
    Benim sorunum işlemcimin fazla ısınmasıyla ilgili.İşlemcim AMD Athlon XP 2000+ Anakartım GİGABYTE GA-7VT600P-RZ. BIOS'tan baktığımda işlemci ısısının 30 C'den başlayıp 60 ve daha yukarısına kadar sürekli olarak arttığını gördüm.İşlemci üstündeki fanın dönüş hızı 3300-3500 ortalamasında ve bir sorun görünmüyor.Acaba ısınan havalardanmı kaynaklanıyor yoksa elektrik sorunumu var bilemiyorum. Anakartımı alalı iki ay oldu.Daha öncesinde AOPEN marka Power Supply arızalanmış ve bir başka Power Supply ile değiştirmiştim. Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.Teşekkürler!

Evet havaların ısınması önemli bir etken,ama 60C ve üzerine çıkıyorsa bu değerler çok yüksek ve tehlikeli.
    İyi bir soğutucu+fan almanı tavsiye ederim (Bakır tabanlı olması tavsiye edilir),ayrıca kaliteli bir termal macun da kullanman yararına olacak.

bilgisayar kasasını hava devir-daimi(sirkülasyon) olacak bir şekilde yerleştir.. fan var ama hava akımı olmazsa soğutma yine iyi olmayacaktır. çapı geniş fanlar düşük devirde daha çok soğutur

Benzer Başlıklar

1. İntel ve amd Isınma :):):)
    DieSeL_ tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 11
    Son Mesaj: 19.02.2007, 21:13
  2. ADSL Modem Aşırı Isınma Sorunu
    phonix tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 25.02.2006, 00:19
  3. Isınma Problemi
    TuningMERT tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3