PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 4 / 6 İlkİlk 123456 SonSon
29 sonuçtan 16 - 20 arası sonuçlar

aynı işlemciden kullandım sıcaklıklar sizinki gibiydi yaklaşık olarak yaz sıcaklıklarınında bunda bir etkisi var tabii sizde falza kafanıza takmayın zira işlemcinizin 90 dereceye dayandığını ölçmüş oldunuz

Varsayılan 90 derece magmaya gider:)

Oh my GOD! İnanılmaz bişey.Valla eğer o sıcaklıkta işlemcin yanmadıysa helal olsun.Bence hemen kasayı aç ve fan dönüyormu dönmüyormu ona bak.Yoksa işlemcin kızarmış piliç'e döner.Fanını değiştirmeni tavsiye ederim yada PC'ni buzdolabına sok ve orada kullan)şaka.Bilgisayarın havasız yada kapalı bir yerdeyse de çok ısınabilir.Bilgisayarını ferah bir yere taşı ve kasana ekstra fan tak...Şansın açık olsun

Arkadaşlar o zaman bunun ortasını belirlesek nasıl olur?
    Mesela bir CPU ya da Anakart veya Harddisk için ideal çalışma sıcaklığı nedir?
    Kaç dereceden sonra tehlikeli sınırlara girmiş olur?
    Ve bu ısınmaların belli başlı sebepleri nelerdir?
    Bunları hazır konusu gelmişken paylaşsak diyorum.
    Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum.
    Bu arada benim de makinadan çıkan ses son 1-2 aydır arttı arkadaşım kasanın içi toz felan dolmuştur bir temizle sesi azalır dedi bu doğru mu?
    Herkese teşekkürler...

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    İZMİR

Arkadaşlar o zaman bunun ortasını belirlesek nasıl olur?
    Mesela bir CPU ya da Anakart veya Harddisk için ideal çalışma sıcaklığı nedir?
    Cpu için 40-50 derece iyi 50-60 C arası biraz yüksek ve bundan sonraki değerler risk durmuna girer.Anakart 20-30 C arası çok stabil kalır.Hdd konusunda ise genel bir fikrim yok ama kendi kullandığın HDD 25-35 C arsında soğutucu bulunmuyor kasa soğutma sistemi var!
    Ve bu ısınmaların belli başlı sebepleri nelerdir?
    Yanlış veya fazla uygulanmış O/c,PSU'dan kaynaklanan gerilim sorunları,yanlış parça kullanımı,oyunlarda gerğinden fazla zorlanması gibi sorunlardan dolayı ısı artışı meydana gelir.Birde kullanılan fanların eski arızalı veya çalışması duran fanlar ısı artışı yapabilir.
    Bu arada benim de makinadan çıkan ses son 1-2 aydır arttı arkadaşım kasanın içi toz felan dolmuştur bir temizle sesi azalır dedi bu doğru mu?
    Evet yapacağın temizliğin ardından güzel bir pc ve fan bakımı bu sesi oldukça azaltacaktır veya eskiyen veya kalitesiz kasa fanları yerine iyi ve sessiz fanlar bu duruma çare olabilir.Önemli olan temizlikte fan ve mil üzerine fazla bastımamak yoksa vibrasyon sebebi olabilir nedeni ise temizlikte aşırı fan üzerine bastırma veya aksi bir yönde baskı veya o tür yöntemler fan milinde bozulma hatta kayma meydana getirir ve ses+titreşimi artar.kısaca basit ama dikkat edilmesi gereken noktaları var OK!

Cpu gibi bileşenlerin belli bir sıcaklık standartı yoktur.Model'e göre değişir.Üretici firma o işlemci için uygun olan sıcaklığı belirtir.
    Eğer overclock filan yapılmıyorsa cpu'ların kendi fanları yeter.Tabiki belli zaman aralıklarıyla kasanın içi ve fanlar temizlenmeli.(Bir noktadan sonra fanları temizlemek artık yetersz oluyor.)

Benzer Başlıklar

1. hdd sıcaklığı
    hooijdonk tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 17
    Son Mesaj: 03.05.2008, 23:15
  2. hdd sıcaklığı 126
    ENS tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 03.08.2006, 17:11
  3. hdd sıcaklığı 41 c
    mach1 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1