PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan abit ic7-g ve sata II???

arkadaşlar selamlar...
    yaklaşık 2 ay önce abit ic7-g anakart aldım ve şu anda çok memnunum anakartımdan.şimdide sata II bir disk almayı düşünüyorum.asıl sorum bu disk'i alsam benim anakartımın sata slotlarında kullanabilir miyim?çünkü anakartın herhangi bir yerinde,kitapçıklarında yada kutusunda bu tür bi ibare yok.birde sata ile sata II arasındaki fark nedir?bu konularda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.şimdiden herkese teşekkür ederim.saygılarımla...

SATA saniyede 150 mbit transfer ederken SATA 2 ler sanite 300 mbit transfer ederler... Bir de anakartın SATA 2 silikon chipleri olacakki yeni harddiskleri destteklesim..

Senin anakartının modelini abit in sitesinde kontrol ettim... Anakartının sadece SATA 150 desteği var yani Sata 2 desteklemiyor...

peki benim bu sata II diski alıp kullanmam durumunda ne değişir.yani demek istediğim aldığımda kullanabilir miyim kendi anakartımda???bir sorun çıkar mı yada hiç tanımama gibi bir durumu olabilir mi?

fişleri kabloları farklı olabilir... demek istediğim SATA ile IDE nasıl farklı kablosu varsa SATA 2 ile SATA arasında da böyle bir fark olabilir

Benzer Başlıklar

1. Abit nf7 s,abit n7 guru,Epox rda3+ hangisini alayım?
    efehasan tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 08.03.2005, 07:40
  2. Abit an7
    taharci tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 12.09.2004, 12:31
  3. 865PE Neo2-PFISR/ [Gb LAN, IEEE1394, SATA, SATA RAID]
    Difference tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 26.06.2004, 14:10
  4. PENTİUM 4 2.8 PRESCOTT ve ABIT IS7-E2(L,SATA)
    yalcinlu tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 26.04.2004, 06:38
  5. ABIT AN7-GURU(L,SATA) mi yoksa ASUS A7N8X Deluxe(L,SATA)
    Curian tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 12.04.2004, 23:25