PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
10 sonuçtan 6 - 10 arası sonuçlar

Ya arkadaşlar anlamıyorsunuz galiba bilgisayarı yeni aldım diyorum orjinal xp kurulu hazır desktop pc aldım casper in eve geldim açtım xp yi kaydettirdim,kullanmaya başladım 3 gün oldu böyle sorun veriyorr=(

İyi o zaman hiç zaman kaybetmeden servisi çağır baksınlar...

Walla bi arada bende DrWatson.exe işlemcinin %90 ını kullanıyordu..Ve reset atıyordu PC ye..bende formatlamak zorudna kaldım..

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    KaDigitaL geri döndü!

Bilgisayarın başlangıçta ne tür programları çalıştırdığına bir bakın.

Başlat\Çalıştır msconfig yazın ve başlangıç kısmındaki programların hepsini kaldırın.Bunlar genelde yardımcı programlardır.Sorun giderse teker teker oradakileri aktif ederek sorunun kaynağını bulabilirsiniz.

Eğer bu sorun yazılımsal değilse bence RAM sorunu da olabilir.İçini açıp bak diyecem ama markalı almışsınız.Bence insanlar markalı bilgisayarları bir tek servis güvencesi sayesinde alıyor.Servis işinizi çözecektir.Keşke markalı almasaydınız!

En küçük bir sorunda bile format atarsak o HDD'nin 3 ay sonraki halini görmek isterim.Benim acemilik zamanımda sürekli format atardım. 2 HDD değiştirdim.Belki gerçekten windowstan kaynaklanıyordur ozaman servis atar formatı zaten.

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

Dr. Watson'ı kurmaWindows'u kurduğunuzda Dr. Watson (Drwtsn32.exe) sistem klasörünüze yüklenir. Varsayılan seçenekler, bir program hatasının oluşması sonucu veya sizin başlatmanızla, Dr. Watson ilk kez çalıştığında ayarlanır.

Windows'da bir program hatası oluştuğunda, sistem program hatası tanıtıcısı arar. Program hatası tanıtıcısı, programın çalışması sırasında ortaya çıkan hatalarla ilgilenir. Sistem bir program hatası tanıtıcısı bulamazsa, sistem programın o anda ayıklanmadığını doğrular ve hatanın çözülmediğini varsayar. Daha sonra sistem, çözülmemiş işlemleri program hata ayıklayıcısı için Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ne bakarak çözer.

Sistem \\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Cu rrentVersion\AeDebug anahtarı altındaki Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde Hata Ayklayıcı veya Otomatik olarak adlandırılan girdileri arar. Hata Ayıklayıcı değeri girdisi, program hatalarını çözmek için kullanılacak hata ayıklayıcı komutunu belirler. Hata Ayıklayıcı girdi değeri bulunursa, sistem Otomatik girdi için değerin sıfıra mı yoksa bire mi ayarlandığını denetler.

Otomatik girdi değeri sıfıra ayarlıysa, sistem program hatası oluştuğunu belirten bir ileti kutusu oluşturur. Hata Ayıklayıcı değeri girdisi, geçerli hata ayıklayıcı için komut belirtirse, ileti kutusu iki düğme görüntüler: Tamam ve İptal. Tamam'ı tıklatırsanız, program sona erdirilir. İptal'i tıklatırsanız, belirtilen hata ayıklayıcı başlatılır. Hata Ayıklayıcı girdi değeri boş ise, ileti kutusu yalnızca Tamam'ı görüntüler ve hiç bir hata açıklayıcı başlamaz.
    Otomatik girdi değeri bire ayarlanırsa ve Hata Ayıklayıcı girdi değeri geçerli bir hata ayıklayıcı komutu belirliyorsa, sistem hata ayıklayıcıyı otomatik olarak başlatır ve ileti kutusu oluşturmaz.
    Windows sisteminize kurulduğu zaman, Otomatik değer girdisi varsayılan değer olarak bire ayarlanır ve Hata Ayıklayıcı girdi değeri Dr. Watson'u başlatmak için komutu belirler. Bu, bir program hatası oluştuğunda, Windows için Dr. Watson hatayı otomatik olarak tanıyacak ve uygun tanılama bilgilerinin günlüğünü oluşturacaktır.

Varsayılan hata ayıklayıcınız olarak Dr.Watson'dan başka bir program kullanıyor ve onun yerine Dr. Watson kullanmak istiyorsanız, komut istemine gidin ve Dr. Watson'u başlatmak için drwtsn32 -i komutunu yazın. -i yazmak, kayıtta gerekli değişikliklerin yapılmasına neden olur.

Uygun simgeler yüklenir ve simge arama yolu ayarlanırsa, Dr. Watson'ın, hata ayıklama amacı için daha kesin bilgiler oluşturması sağlanabilir. Bunu yapmak için, Windows CD-ROM'dan bilgisayarınızda yeni bir klasöre simgeler kopyalamanız gerekecektir. Sonra, yeni bir sistem ortamı değişkeni oluşturmanız gerekir. Önce, bilgisayarınızda sistemkökdizini klasörünüze gidin ve Symbols adında yeni bir klasör oluşturun. Sonra, \\Support\Debug\i386 altındaki CD'ye gidin ve simgeleri, bilgisayarınızda oluşturduğunuz Symbols klasörüne kopyalayın. Simgeler kopyalandıktan sonra, yeni bir sistem ortam değişkeni oluşturun. Yeni sistem ortam değişkenini oluştururken, değişken adı için _NT_SYMBOL_PATH ve değişken değeri için ise %systemroot%\Symbol yazın. Noktalı virgülle ayrılmış farklı konumlara değişik simgeler yükleyebilir ve aynı ortam değişkenini kullanarak konumların her birini işaretleyebilirsiniz. Eklenen hizmet paketleri için değişkenleri eklediğinizden emin olun. Örneğin: _NT_SYMBOL_PATH=%systemroot%\symbol;%systemroot%\h otfixes;%systemroot%\symbolsNt4Sp3.

Benzer Başlıklar

1. Cs 1.6 takılma sorunu
    By4naconda tarafından Oyunlar forumunda
    Yanıt: 24
    Son Mesaj: 08.03.2010, 23:47
  2. 18 WOS Haulin Takılma Sorunu
    zango tarafından Oyunlar forumunda
    Yanıt: 21
    Son Mesaj: 11.11.2008, 18:53
  3. Opera takılma sorunu
    Sauron tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 3