PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    olmaktan korktuğum yerdeyim...

Varsayılan Laptop alicam...Bi Bakıverin..

Evimde özellikleri 3.0Ghz işlemci 512 ram 128 mb ekran kartı 80 gb hdd olan masa üstü PC var... Ancak son zamanlarda laptop fiyatlarının da düşmesiyle laptoplara olan ilgim arttı...

Acaba masaüstü PC ile laptop özellikleri birbirine aynen midönüşür ..yoksa farklı bi durum mu ortaya çıkar?(ornek:128mb standart ekran kartı=....mb laptop ek.kart.)

Masa üstü PC min performansını aratmayacak (her yonden) bir laptopun config.leri nası olmalı....

Şimdiden teşekkürler...

New_and_Old
    Misafir

Aynı markanın parçalrı arasında performans farkı olmaz sıcaklık unsurunu katmazsak. Mesela işlemcı ıçın soyluyorum 2.8 düz işlemcıli bı laptoptakı işlemcı pcnınkının bırebır aynısıdır. Yada atı readon9700 chıplı ekran kartı olan bı laptoptakı yıne 9700 performanı veren bı pcnınkıyle aynıdır. Sorun ısınmadan dolayı cıkıyor. Sıcaklık sorunundan dolayı adamlar dusuk frekansta çalısan ısıyı az ureten mobil işlemcıler üretiyorlar. Pıyasada 2ghzden daha yüksek hızla çalısabılen mobıl işlemcı yok galiba ama normal pclerde bu rakam 3.4ghznın üzerınde. Bu böyle anlat anlat bıtmeyecek kısacası normal bı pcyı laptopa oldugu gıbı sıkıstıralım denırse sıcaklıktan dolayı sorunlar cıkıyoa yada mobıle ıslemcı kullanrak sorunları azaltılmıs yavaş bilgisayarlar üretiyorlar. Tabı tercıh senın, eniştem gitmis mobıl olmayan bı işlemcılı toshiba laptop almıs sıstem sıkıstıkca kılıtlenıyordu. hele oyunlarda sıcaklıktan tuslara basamıyordun, tabı demokrasıde çozümler tukenmez ekran kartını 100mhzye dusurunce sorun bıraz azaldı.

Diz üstüler masa üstü bilgisayarla aynı özellikte dahi olsa ısınmadan dolayı aynı performansı gösteremiyor.Oyun oynarken ekran kartın çok iyi dahi olsa ısınma probleblemi peformansı alt üst ediyor.

Alıntı Orijinalini Gönderen: sertacdemirkiran
    Diz üstüler masa üstü bilgisayarla aynı özellikte dahi olsa ısınmadan dolayı aynı performansı gösteremiyor.Oyun oynarken ekran kartın çok iyi dahi olsa ısınma probleblemi peformansı alt üst ediyor.
    o kadar da değil!

kaliteli bir laptop alırsan mesela fujitsu-siemens,asus,sony,hp,toshiba,dell,compaq ta ısınma sorunu başını belaya sokmuyor. bende 128 mb ati radeon 9700 ekran kartı olan fujitsu-siemens amilo m1425 var nfsu2 yi sorunsuz ve yüksek kalitede rahatça oynayabiliyorum.

aslında laptoplar fazla ısınmıyor sadece ısınan ortam elinin altında olduğundan daha fazla hissediyorsun.senin masaüstü bilgisayarında oyun oynarken ekran kartına bi elle bakalım beklediğin kadar soğuk mu?

ben nfsu2 yi yazın hava 40 derecede oynadım tek sorunum ekran kartı yön tuşlarının altında olduğundan elim çok fazla trliyordu.

ayrıca laptop u halı, koltuk,yastık gibi hava akışını engelleyen yüzeylere koyarsanız sorun olur.masada kullanırsanız (zaten küçücük aletin içine 3 tane fan koymuşlar) etkili soğutma sağlanıyor.performans düşmeside neredeyse olmuyor gibi.çok az yani.

ben ne kadar anlatırsam anlatayım siz laptop kullanmadığınız sürece anlamayacaksınız.ben de sizin gibi düşünüyordum alana kadar.

en iyisi laptop olan bir tanıdığınız varsa bir gün test etmeniz.o zaman dediklerimin doğru olduğunu ve laptopun masaüstünden daha üstün olduğunu kabul edebilecek düşünceye varacaksınız.

iyi günler

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

Varsayılan Re: Laptop alicam...Bi Bakıverin..

Alıntı Orijinalini Gönderen: serhansson
    Evimde özellikleri 3.0Ghz işlemci 512 ram 128 mb ekran kartı 80 gb hdd olan masa üstü PC var... Ancak son zamanlarda laptop fiyatlarının da düşmesiyle laptoplara olan ilgim arttı...

Acaba masaüstü PC ile laptop özellikleri birbirine aynen midönüşür ..yoksa farklı bi durum mu ortaya çıkar?(ornek:128mb standart ekran kartı=....mb laptop ek.kart.)

Masa üstü PC min performansını aratmayacak (her yonden) bir laptopun config.leri nası olmalı....

Şimdiden teşekkürler...
    benim şahsi fikrimi sorarsan eğer bence dizüstü pc almak için hala zaman var. eğer çok ihtiyaç duymuyorsan almamanı tavsiye ediyorum. ihtiyaçtan kastım, örneğin verileri sürekli taşıyıp onlar üzerinde işlem yapma ihtiyacı çok duyuyor musun? dışarıda bir yerdeyken ah şimdi bilgisayarım yanında olsaydı dediğin kaç kez olmuştur. bu konu hakkında çok yakın bir akrabamı örnek veriyorum hep. kendisi eşzamanlı çeviri yapıyor. hatta cumhurbaşkanının ve başbakanın konuşmalarını yabancı basına çeviriyor. ayrıca konfrenslara ya da toplantılara katılyor sürekli. tüm bunların yanında da sürekli çeviri yapıyor şirketler için yazaılı metin çevirisi. işte onun için bu diz üstü ne kadar ihtiyaç sa benim için de şahsen o kadar gereksiz olduğunu düşünüyorum. bu düşüncemi destekleyen en önemli unsur da fiyat. iyi bi dizüstü pc ye vereceğiniz para ile neredeyse en iyisinden bi masaüstü pc alabilirsizin. ve aynı paraya alcağınız 2 bilgisayarda yapabileceğiniz şeyler çok ama çok farklı

ben size şahsi görüşümü belirttim.

tercih size kalmış artık ..

iyi günler diliyorum.

Benzer Başlıklar

1. laptop a yeni harddisk alicam Hp pavilion 150ytl den ucuz...
    nohackmove tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 06.02.2007, 11:35
  2. mizah severler bakıverin
    trityum tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 19.07.2006, 19:59
  3. ADSL - Bakıverin
    daredeviL88 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 30.06.2006, 09:58
  4. notebook için WEB CAM alicam ama ne alicam ????
    turntable tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 09.09.2005, 19:16