PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan raw formatı neden ve nasıl yapılır öğrenmek istiyorum

geçen bir laptop bana geldi normal program yükleyecektim kaydettirmiyor baktığımda raw formatı imiş nasıl yapılır neden yapılır anlamadım ve merak ediyorum ve öğrenmek istiyorum bana yardım ederseniz sevinirim

RAW formatı bir resim formatıdır.Bu uzantıdaki dosyalar sadece bazı programlarla açılır.örn photosohop.Ancak xp`de Resim ve Faks görüntüleyicisininde raw formatını görüntüleyebilmesi mümkündür.Bunun için ilgili powertoy microsoftun sitesinden indirilebilinir.
    Eğer laptopunuz harddsikinden bağsediyorsanız raw formatında diye.Hard diski uygun dosya sistemi ile formatlamalısınız.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Istanbul

"raw" kelime anlamı ile "ham" demektir ve formatlanmamış hdd ler için kullanılır. sizin yapmanız gereken ise NTFS, FAT32, UFS, ext2 gibi dosya sistemlerinden birini seçip harddisk'inizi formatlamak..

Alıntı Orijinalini Gönderen: tufan3007
    arkadaşlarım ben nasıl kurulum yapabilirim diye sormuyorum.bu raw denen format nasıl ve neden atılır dedim.yani ne amaçla kullanılır ve nasıl yapılır??????????? cevap alabilirsem memnun olacağım teşekkürler.
    Bizde sana nasıl kurulum yapacağını anlatmadık zaten.RAW olrak sen biçimlendiremezsin hdd yi.Ayrıca format demek bilgileri silmek anlamına gelmez.Raw biçim anlamına gelir.Sen ilk mesajda neyi merak ettiğini doğru düzgün yazamamışsın.Mesela RAW olarak resim formatıda vardır.Raw ne formatıdır diyince sana hepsini anlatmak zorunda kalıyoruz.Madem net cevap istiyorsun net soru sor.

Alıntı Orijinalini Gönderen: SurFeR
    "raw" kelime anlamı ile "ham" demektir ve formatlanmamış hdd ler için kullanılır. sizin yapmanız gereken ise NTFS, FAT32, UFS, ext2 gibi dosya sistemlerinden birini seçip harddisk'inizi formatlamak...
    Bak gördüğün gibi cevap yazılmış zaten daha neden başka bir başlık açıyorsun.

Benzer Başlıklar

1. HTML öğrenmek istiyorum....
    princess tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 06.09.2005, 14:15
  2. php öğrenmek istiyorum
    kod_kolik tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 02.12.2004, 13:10
  3. PHP öğrenmek istiyorum.
    okuspokus tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 09.11.2004, 23:22
  4. Windvr'den kaydedilen PALDVD formatı DVD yapılır mı?
    parmenides tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 26.11.2003, 01:35
  5. PHP öğrenmek istiyorum!!!
    Mcnet tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 26.10.2003, 07:21