Yanıtla

Başlık Araçları
Eski 21.09.2005, 04:10   #1
upseal

Katılım Tarihi: 2005
CPU VGA KASA VE RAM SOĞUTMA İÇİN YARDIM...

Merhaba. Sizce ortalama 48C cpu sıcaklığı tehlikeli mi? Cpu'm bilgisayarımı sıfır aldığım halde bana O/C halde gelmiş. Bende yeni Öğrendim Smile . ( AMD ATHLON MP 1600+ / L1 128 - L2 256 / 2100Mhz )
( ANAKART: ASUS A7V600-X)

SpeedFan ve benzeri programlarla yapılan gözlemler sonucu stock soğutucusu - alüminyum, ortalama 3375 RPM'li fan - ile 47-48C de sabitlenen sıcaklık - Kasanın Açık Olduğunu da Ekleyeyim -.

Öte yandan AOE 3 gibi bi kaç yeni nesil oyundan da - tahminimce sıcaklıktan - masaüstüne atma yapıyor. Bu durum sırasında SpeedFan -YANIYORUZ!!! - işaretiyle birlikte 52C CPU sıcaklığı veriyor.

Bu bilgiler ışığında durum sizce de anormal mi? Bana öyle geliyorda. Tavsiyeniz ne olur. Sizce "Cooler Master Alps HHC-L61" işimi görür mü?

Para ayırabileceğim Soğutucularının hepsinin fan hızı 3000 civarı. Yani SpeedFan'a göre benim fandan düşük. Buna rağmen yeni ve iyi bir soğutucu çözüm olur mu bana?

Ve bu işleri çok bilmiyorum ama tahminim bloğun 'Bakır' olması gerektiği yönünde doğru mu?

Bütçem Fan için Max. 50YTL. Çünkü daha VGA Ramsink ( ASUSRadeon 9550 Ge/TD O/C'li), Ram soğutucuları (512 DDR400 X2) ve Kasa fanı alacağım. Tüm bunları toplam 100YTL'ye alabilir miyim sizce?

Son olarak sizce alacağım CPU soğutucuyla gelen macun yeterli olur mu? Yoksa ayrıca iyi bişi mi almalıyım. Ya da iyi bir macun alsam sadece Stok Soğutucuma katkı sağlar mı sizce? Bu durumda hangi macunu tavsiye edersiniz?

Not: 'Cooler Master Alps HHC-L61' baya hoşuma gitti siz ne dersiniz?
upseal çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 21.09.2005, 04:12   #2
upseal

Toparlamam gerekirse;

ANAKART : ASUS A7V600-X

CPU : ATHLON MP 1600+ ( 2100Mhz / 200*10.5 -
Socket A)

STOK SOĞ. : ALÜMİNYUM - 3375 RPM ( SpeedFan Öyle Diyor)

CPU SICAKLIK : ORTALAMA 48C / PERFORMANSDA 52C ( BU
SICAKLIKDA BAZI OYUNLARDAN ATIYOR) (KASA KAPAĞI AÇIK)

Sizce

* Hangi CPU Soğutucunu alayım ( Bütçe Max. 50YTL)

* Cooler Master Alps HHC-L61 Yeterli Olur mu?

* Soğutucu İle Gelen Macun Yeterli Olur mu?

* Ya da Stok Soğutucuma İyi Bir Macun ( Arctic Silver 5

Gibi.) Alsam Yeterli Olur mu ?

* CPU Soğutucu + VGA Ramsink + Ram Soğutucu ( 2 Tane) +

Kasa Fanı + (Gerekliyse Termal Macun) = 100YTL' ya

alınabilir mi? Zor İse Neyi Çıkarayım Listeden?

* Kasa Fanı Hangi Marka - Model Tavsiye Edersiniz (Uygun

Olan)?
Eski 21.09.2005, 04:25   #3
Solid_Snake_tr

işlemcinin ısısı normal fazla sıcak değil ama coolmaster soğutucuyla daha aşşağılara çekebilirsin bu dereceyi ayriyetten soğutucuyla gelen macun yeterli ama tavsiyem iyi bi macun almam alacağın iyi bi macun soğutucunun performasınıda etkileyecektir ben cpu sogutucu olarak coolmaster kullanıyorum hiç bi ısı derdim yok benim işlemcim atlon 1800+ soğutucuyla yaklaşık 1,5 senedir 2200+olarak sorunsuz kullanıyorum...
Solid_Snake_tr çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 21.09.2005, 04:26   #4
intricate

intricate Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2004
Yer: ZONGULDAK
.
Arctic silver 3-5 derece daha dşürür,işlemci için Egzost fan kullanırsan soğutmaya etkisi olduğunu söylüyorlar,Sonra kasaiçi kablolar eğer hava akışını engelleyecek durumda karışıksa bunları bir bantla toparla yada yuvarlak IDE kablosu kullanabilirsin.

Bir de Bilgisayarın duvardan uzak bir mesafede olmasına dikkat et sıcak hava çıkışı için.Kasanın açık olması her zaman iyi değildir kasa kapakları havayı daha tazzikli atmasını sağlayabiliyor.(Ortamın sıcaklığı çok fazla ise tam tersi) Yan kapağı aç kasayı da işlemci yukarı bakacak şekilde yan çevir. )

Tabi bu kalıcı bir çözüm değil....

Çok ağır uygulamalar kullanmıyorsan Ram sinklere gerek yok.İlle Koyacaksan Mosfetlere heatsink koy.

Kolay gelsin
.
intricate çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 21.09.2005, 09:49   #5
tufan3007

Yer: antalya
bence kendini biraz zorlayıp sıvı soğutma sistemine geçiş yap.

http://www.tomshardware.com.tr/howto...ooling-02.html
tufan3007 çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 21.09.2005, 12:17   #6
Cyberpunk

Yer: Antalya
Arctic silver macunla 3 5 derece ısı düşürmek gibi durum söz konusu değil maalesef intricate arkadaşım Stock fana bundan alıp sürsen max oynayacağı 1 belki 2 derecedir ... www.dijitalcenter.com dostum biraz gezin burada fiyatlar hakkında bilgi edinirsin ...
Cyberpunk çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 21.09.2005, 12:28   #7
armada20tr

Ne yapiyorsan yap ama dijital center denen yerden uzak dur. Pahalıya aldığın ürüne teknik destek alamazsın! Yine de zevk - şevk muhabbeti..
armada20tr çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 22.09.2005, 01:00   #8
upseal

Cevap veren herkese zaman ayırdığı için teşekkürler. Doğrusu bu soğutma işi tahmin ettiğimden çok çok daha karışıkmış. Bu hafta sonuna kadar bir şeyler yapıcam artık.

Şu an kasanın tüm kapaklarını çıkardım. Ön panelin alt kısmının plastiğini kestim. Kel ve fodul oldu ama ısı aynı. Görünen Tek çare bişiler almak.

Hadi Hayırlısı.
Eski 22.09.2005, 05:35   #9
intricate

intricate Kullanıcısının Avatar'ı

Yer: ZONGULDAK
Orijinalini Gönderen: Cyberpunk
Arctic silver macunla 3 5 derece ısı düşürmek gibi durum söz konusu değil maalesef intricate arkadaşım Stock fana bundan alıp sürsen max oynayacağı 1 belki 2 derecedir ... www.dijitalcenter.com dostum biraz gezin burada fiyatlar hakkında bilgi edinirsin ...
Arctic silver'ın 3-5 derece soğuttuğu Kendim denemedim ama geçen sene bu forumda konuşulmuştu hem de birkaç kişi söylemişti ordan kaynakla söyledim...

Yanlış bilgi olmuşsa (istemeden) modlar kusura bakmasın..
intricate çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
SİTE İÇİN LİNKLER YARDIM?? hackman_hamdi İnternet, Ağ ve Güvenlik 2 02.07.2006 16:27
su soğutma ve kasa modifikasyonu ? afarto Overclock ve Modifikasyon 4 17.07.2005 00:34
kasa içi soğutma DieSeL_ Donanım 5 28.02.2005 11:57
kasa içi soğutma berkeley77 İnternet, Ağ ve Güvenlik 3 10.02.2005 23:11
amd2500 işlemci için uygun soğutma ve kasa tavsiyesi lütfen freeman27 Donanım 8 16.02.2004 15:21

Tüm saatler GMT +3 saat dilimindedir. Şu anda saat 00:14.

Televidyon
PCnet Yazı İşleri Müdürü Erdal Kaplanseren'in hazırladığı DanDun'un ilk konuğu derginin İnternet Editörü A.Kıvanç Tanrıkulu.

Erdal Kaplanseren ve PCnet Yazılım Editörü Daron Dedeoğlu açık kaynak dünyasını didikliyor.

En Son Mesajlar

dosya bilgisi
3 gösterim, 2 yanit

Resimler neden böyle?
31 gösterim, 1 yanit

acil internet ayarı
19 gösterim, 11 yanit

bu sisteme o.c???
119 gösterim, 3 yanit

pc kapanmıyor yeniden başlıyor..
50 gösterim, 7 yanit

Realtek Sorunu
85 gösterim, 8 yanit

Yeni işlemci
12 gösterim, 1 yanit

Biligisayarım bölümünden yardım
25 gösterim, 6 yanit

ekran kartı 2si arasında kaldım (ati)
13 gösterim, 0 yanit

home basic için aero tema yada onun gibi...
59 gösterim, 5 yanit

Üzerine gelince duran kayan yazı kodu
39 gösterim, 4 yanit

Acİl Yardim LÜtfen
71 gösterim, 4 yanit

c sürücüsünü artırmak için
65 gösterim, 4 yanit

ekran kartı alacağım lütfen yardım
43 gösterim, 2 yanit

Sistemim Nasıl??Yorumm
126 gösterim, 21 yanit

Tasarım: Vjacheslav Trushkin, renk şeması: ColorizeIt!.
vBulletin® Sürüm 3.6.7 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul