PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Donanım
Bu Sayfayı Yenile bilgisayar
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2004
Varsayılan bilgisayar - 05.11.2005, 19:17

arkadaşlar bu piyasadaki bilgisayarlarla (casper vestel vs.) ,toplama bilgisayarlar arasındaki fark ne hangisi daha karlı veya hangisi daha zararlı hangisini tavsiye edersiniz.
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Katılım Tarihi: 2005
Yer: istanbul
Varsayılan 05.11.2005, 19:27

abi arçelikten falan alısan daha iyi.en son kampanyaları vardı.toplama çok iyi bi pc almak istersen işe yarar ucuza gelir.
ama orta seviye bi bilgisayar alırsan toplama ile casper falan aynı fiyat.
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

kayacetin58 Kullanıcısının Avatar'ı

Yer: istanbul
Varsayılan 05.11.2005, 19:47

MERHABA

ARKADAŞIM BİR KİTAPTA OKUMUŞTUM.ÖNEMLİ OLAN BİLGİSAYARIN MARKASI DEĞİL, ÖNEMLİ OLAN ONUN SİSTEM ÖZELLİKLERİDİR.ONUNLA NE KADAR İŞ YAPABİLECEĞİNDİR.

BUNUN İÇİN İLKİN KİTAPLARI KARIŞTIRMANI TAVSİYE EDERİM VE AYRICA HEM MARKALI HEMDE TOPLAMA BİLGİSAYAR ALANLARA DANIŞ.

BENİM DÜŞÜNCELERİMİ SORARSAN.
TOPLAMA AL.NEDEN?ÇÜNKÜ HAYALİNDEKİ BİLGİSAYAR KENDİN YARATA BİLİYORRSUN.VE DONANIM UYUŞMAZLIĞI SORUNU YAŞAMAZSIN.MARKALI BİLGİSAYARIN DONANIM PARÇALRINI BULMAK ZOR VE PAHALIYA MAL OLABİLİR.

YİNE DE KARARINI MARKALIDAN YANA VERİRSEN TEKNİK DESTEĞİ SAĞLAYAN YERİN SANA YAKIN OLMASINDA DİKKAT ET.YOKSA BAŞIN AĞRIYABİLİR.

SON TAVSİYEM ACELE ETME.BRNDEN BU KADAR.
KOLAY GELSİN.
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Varsayılan 05.11.2005, 20:01

hangi markayı alırsan al farkeden çok fazla bişey olmaz önemli olan içerisinde kullanılan malzemelerdir. eğer toplama alırsantam ihtiyacına göre bi konfigrasyonu oluşturabilirsin. artık çoğu firma kredi kartına uzun vadeli taksit yapıyo zaten. ayrıca toplamada lisans için ücret ödemek zorunda diilsin. tabi lisanslı kullanmak istemiyosan
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

KaDigitaL Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2004
Yer: KaDigitaL geri döndü!
Varsayılan 05.11.2005, 20:25

Ben marka almanı önermem neden?

Çünkü;

-Genelde markalıların tek işlemcisini yüksek koyuyorlar. Mesela P4 3.2 GHz diyor iş bitiyor sanki. (.... bitiyor)

-Genelde markası belli olmayan RAM koyuyorlar. Ne kadar 512 veya 1024 yazsalarda bu çok önemli değil.

-Genelde ekran kartını onboard veya eskimiş olan 128 MB deyip 5200 veya X300 kartlarını koyuyorlar. (ki bunların ne olduğu belli zaten)

-Tabikide kasada aynı marka. İçi başka ama ismi markanın adı. İçindeki güç kaynağının gücünü siz düşünün artık.

-Monitörlerine zaten hiç bir şey demiyorum ki zaten bunu Cas.. CRT monitörlerde gördük. Felaket kötü.

*** En önemli sorun ise kasayı sizin açamamanızdır. Yani bozulma olmadığı halde yeni bir parça takmak için (mesela DVD-RW) bile hadi kasayı açam diyemezsiniz çünkü bantlıdır. Yeni bir parça için bile servise muhtaçsınız.

*Tek cazip yönüne halkımız servisi iyi olur bari diyorlar ama ben şu ana kadar hiç görmedim iyi bir servis. Servis iyi olacak tabi yoksa ikide bir bozulan markalılarla kim uğraşacak.

*Servis istiyorsanız Asus marka parçalar alın o zaman Türkiye'deki gerçek servisi görürsünüz. Gerisi boş Asus servisinden başka.
( www.asusturk.com )

*Birde halkımızın kafasında yer edinmiş bir şey var.

XX:
-Baksana bir bilgisayar alacam
YY:
-Ne alacan Ca.. mi?
XX:
-He la onu çok söylüyorlar. Özelliklede babam o olsun diyor. Reklamına mı güveniyor bilmem.
YY:
-Valla iyi edersin bende Ves.. aldım ama seninki daha iyi diyorlar.
(iki ay sonra anlıyorlarki aldıkları sistem hiç bir işe yaramıyor.)
(Kim söyleyebilir bana iyi bir masaüstü sitem markalı bilgisayar. 2000$ altı yok (olsada almam zaten 2000$'a onu)

Birde şu konu varki bunu avantaj mı yoksa dezavantaj mı olacağına siz karar verin
Markalı bilgisayarlarda işletim sistemini almak zorundasınız buda size ayrıyeten 100$ farka patlar.

*** Markalar sadece laptop'larda seçilmeli! Gerçi toplama laptopta doğru dürüst olmuyor zaten.

Benim görüşlerim bunlar, eğer birilerinin kalbini kırdıysam özür diler mesajı silerim.
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
a' dan z' ye bilgisayar DR-RH Donanım 23 06.07.2008 22:10
ana bilgisayar serhadli Web ve Grafik Tasarımı 1 04.11.2006 10:26
bilgisayar askixiri Donanım 6 08.05.2005 15:57
İki bilgisayar???? golgedar Donanım 1 04.12.2004 13:22

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.

En Son Mesajlar

3 gösterim, 3 yanıt

0 gösterim, 2 yanıt

113 gösterim, 6 yanıt

186 gösterim, 9 yanıt

265 gösterim, 10 yanıt

26 gösterim, 2 yanıt

117 gösterim, 5 yanıt

73 gösterim, 2 yanıt

26399 gösterim, 64 yanıt

137 gösterim, 9 yanıt

36 gösterim, 0 yanıt