PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: bilgisayar

Varsayılan bilgisayar

arkadaşlar bu piyasadaki bilgisayarlarla (casper vestel vs.) ,toplama bilgisayarlar arasındaki fark ne hangisi daha karlı veya hangisi daha zararlı hangisini tavsiye edersiniz.

abi arçelikten falan alısan daha iyi.en son kampanyaları vardı.toplama çok iyi bi pc almak istersen işe yarar ucuza gelir.
    ama orta seviye bi bilgisayar alırsan toplama ile casper falan aynı fiyat.

MERHABA

ARKADAŞIM BİR KİTAPTA OKUMUŞTUM.ÖNEMLİ OLAN BİLGİSAYARIN MARKASI DEĞİL, ÖNEMLİ OLAN ONUN SİSTEM ÖZELLİKLERİDİR.ONUNLA NE KADAR İŞ YAPABİLECEĞİNDİR.

BUNUN İÇİN İLKİN KİTAPLARI KARIŞTIRMANI TAVSİYE EDERİM VE AYRICA HEM MARKALI HEMDE TOPLAMA BİLGİSAYAR ALANLARA DANIŞ.

BENİM DÜŞÜNCELERİMİ SORARSAN.
    TOPLAMA AL.NEDEN?ÇÜNKÜ HAYALİNDEKİ BİLGİSAYAR KENDİN YARATA BİLİYORRSUN.VE DONANIM UYUŞMAZLIĞI SORUNU YAŞAMAZSIN.MARKALI BİLGİSAYARIN DONANIM PARÇALRINI BULMAK ZOR VE PAHALIYA MAL OLABİLİR.

YİNE DE KARARINI MARKALIDAN YANA VERİRSEN TEKNİK DESTEĞİ SAĞLAYAN YERİN SANA YAKIN OLMASINDA DİKKAT ET.YOKSA BAŞIN AĞRIYABİLİR.

SON TAVSİYEM ACELE ETME.BRNDEN BU KADAR.
    KOLAY GELSİN.

bosch_ver
    Misafir

hangi markayı alırsan al farkeden çok fazla bişey olmaz önemli olan içerisinde kullanılan malzemelerdir. eğer toplama alırsantam ihtiyacına göre bi konfigrasyonu oluşturabilirsin. artık çoğu firma kredi kartına uzun vadeli taksit yapıyo zaten. ayrıca toplamada lisans için ücret ödemek zorunda diilsin. tabi lisanslı kullanmak istemiyosan

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    KaDigitaL geri döndü!

Ben marka almanı önermem neden?

Çünkü;

-Genelde markalıların tek işlemcisini yüksek koyuyorlar. Mesela P4 3.2 GHz diyor iş bitiyor sanki. (.... bitiyor)

-Genelde markası belli olmayan RAM koyuyorlar. Ne kadar 512 veya 1024 yazsalarda bu çok önemli değil.

-Genelde ekran kartını onboard veya eskimiş olan 128 MB deyip 5200 veya X300 kartlarını koyuyorlar. (ki bunların ne olduğu belli zaten)

-Tabikide kasada aynı marka. İçi başka ama ismi markanın adı. İçindeki güç kaynağının gücünü siz düşünün artık.

-Monitörlerine zaten hiç bir şey demiyorum ki zaten bunu Cas.. CRT monitörlerde gördük. Felaket kötü.

*** En önemli sorun ise kasayı sizin açamamanızdır. Yani bozulma olmadığı halde yeni bir parça takmak için (mesela DVD-RW) bile hadi kasayı açam diyemezsiniz çünkü bantlıdır. Yeni bir parça için bile servise muhtaçsınız.

*Tek cazip yönüne halkımız servisi iyi olur bari diyorlar ama ben şu ana kadar hiç görmedim iyi bir servis. Servis iyi olacak tabi yoksa ikide bir bozulan markalılarla kim uğraşacak.

*Servis istiyorsanız Asus marka parçalar alın o zaman Türkiye'deki gerçek servisi görürsünüz. Gerisi boş Asus servisinden başka.
    ( www.asusturk.com )

*Birde halkımızın kafasında yer edinmiş bir şey var.

XX:
    -Baksana bir bilgisayar alacam
    YY:
    -Ne alacan Ca.. mi?
    XX:
    -He la onu çok söylüyorlar. Özelliklede babam o olsun diyor. Reklamına mı güveniyor bilmem.
    YY:
    -Valla iyi edersin bende Ves.. aldım ama seninki daha iyi diyorlar.
    (iki ay sonra anlıyorlarki aldıkları sistem hiç bir işe yaramıyor.)
    (Kim söyleyebilir bana iyi bir masaüstü sitem markalı bilgisayar. 2000$ altı yok (olsada almam zaten 2000$'a onu)

Birde şu konu varki bunu avantaj mı yoksa dezavantaj mı olacağına siz karar verin
    Markalı bilgisayarlarda işletim sistemini almak zorundasınız buda size ayrıyeten 100$ farka patlar.

*** Markalar sadece laptop'larda seçilmeli! Gerçi toplama laptopta doğru dürüst olmuyor zaten.

Benim görüşlerim bunlar, eğer birilerinin kalbini kırdıysam özür diler mesajı silerim.

Benzer Başlıklar

1. a' dan z' ye bilgisayar
    DR-RH tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 23
    Son Mesaj: 06.07.2008, 21:10
  2. ana bilgisayar
    serhadli tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 04.11.2006, 09:26
  3. bilgisayar
    askixiri tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 6