Ben marka almanı önermem neden?
Çünkü;
-Genelde markalıların tek işlemcisini yüksek koyuyorlar. Mesela P4 3.2 GHz diyor iş bitiyor sanki. (.... bitiyor)
-Genelde markası belli olmayan RAM koyuyorlar. Ne kadar 512 veya 1024 yazsalarda bu çok önemli değil.
-Genelde ekran kartını onboard veya eskimiş olan 128 MB deyip 5200 veya X300 kartlarını koyuyorlar. (ki bunların ne olduğu belli zaten)
-Tabikide kasada aynı marka. İçi başka ama ismi markanın adı. İçindeki güç kaynağının gücünü siz düşünün artık.
-Monitörlerine zaten hiç bir şey demiyorum ki zaten bunu Cas.. CRT monitörlerde gördük. Felaket kötü.
*** En önemli sorun ise kasayı sizin açamamanızdır. Yani bozulma olmadığı halde yeni bir parça takmak için (mesela DVD-RW) bile hadi kasayı açam diyemezsiniz çünkü bantlıdır. Yeni bir parça için bile servise muhtaçsınız.
*Tek cazip yönüne halkımız servisi iyi olur bari diyorlar ama ben şu ana kadar hiç görmedim iyi bir servis. Servis iyi olacak tabi yoksa ikide bir bozulan markalılarla kim uğraşacak.
*Servis istiyorsanız Asus marka parçalar alın o zaman Türkiye'deki gerçek servisi görürsünüz. Gerisi boş Asus servisinden başka.
(
www.asusturk.com )
*Birde halkımızın kafasında yer edinmiş bir şey var.
XX:
-Baksana bir bilgisayar alacam
YY:
-Ne alacan Ca.. mi?
XX:
-He la onu çok söylüyorlar. Özelliklede babam o olsun diyor. Reklamına mı güveniyor bilmem.
YY:
-Valla iyi edersin bende Ves.. aldım ama seninki daha iyi diyorlar.
(iki ay sonra anlıyorlarki aldıkları sistem hiç bir işe yaramıyor.)
(Kim söyleyebilir bana iyi bir masaüstü sitem markalı bilgisayar. 2000$ altı yok (olsada almam zaten 2000$'a onu)
Birde şu konu varki bunu avantaj mı yoksa dezavantaj mı olacağına siz karar verin
Markalı bilgisayarlarda işletim sistemini almak zorundasınız buda size ayrıyeten 100$ farka patlar.
*** Markalar sadece laptop'larda seçilmeli! Gerçi toplama laptopta doğru dürüst olmuyor zaten.
Benim görüşlerim bunlar, eğer birilerinin kalbini kırdıysam özür diler mesajı silerim.