PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan Oyunlarda bilgisayar kilitlenmesi

GTA oyununda yeni topladığım sistem belli bir süre çalışıp bilgisayarın yeniden başlamasına neden oluyor. Sistem özelliklerinden sistem hatalarında yeniden başlat seçeneğini iptal edip denedim. Aşağıdaki mavi ekran ile karşılaştım.
    DRIVER_IROL_NOT_LESS_OR_EQUAL
    Power SUppldan şüphelendim. Kaliteli sağlam biri ile değiştirdim. Rami değiştirdim Ekran kartını değiştirdim. İşlemci ve sistem ısısını kontrol ettim. Sorun çözülmedi.
    İşlemci LGA 3.0 P4 Ram 512 400MHz Kingston Ekran 128 DDR Fx5200
    Anakart Asrock LGAI48
    Aynı sorun ECS nin ucuz bir LGA anakart modeli ile yaşandı. Anakartı Tamire gönderdim. Arıza yine anakartta mı ACABA?

Bu arada denemek için biostan Hyper The.. Auto özelliğini kaldırdım. Normal işlemci gibi gösterdim. Yeniden başlama kesildi. Ancak bu kez de oyunda takılma oldu.
    Yardım ederseniz sevinirim.

Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    Simdi Gurbette =>KıRıKKaLe :)

Ekran kartınızın guncel suruculeri yuklumu acaba ? Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir ...

Varsayılan ekran kartı sürücüleri temiz

ekran kartını ve sürücüerini değiştirdim. Sorun düzelmedi. Mavi ekran anlizi yaptırdım. Galiba ses chipinde sorun var. Güncel sürücü de kesmedi. Bir kez de sesi tamamen kaldırıp oyunu sessizde deneyeceğim.

Varsayılan kitlene pc

bende bilgisayarıma oc yaptıktan sonra sık sık donma sorunu yaşamaya başladım ama bu donmalar hiç açılmıyor ve pcyi resetlemekten başka çözümü yoktu o/c geri almama rağmen sorun devam etti rami değiştirdim
    ve bıois pilini çıkarıp 1-2 dk. bekledim sonrada format attım sorun çözüldü

kasanın güç kaynağı zayıf kaldığı içinde olabilir fazladan takılmış ışık ve fan varsa çıkarıp dene sorun tekrar derse bois pilini çıkarmanı öneririm

Benzer Başlıklar

1. Oyunlarda bilgisayar kilitleniyor...
    RipApart tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 20
    Son Mesaj: 07.02.2011, 21:58
  2. xp kilitlenmesi
    heycem tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 22.09.2006, 14:36
  3. Oyunlarda Bilgisayar kapanıyor!!
    madboy_agh tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3