PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Başlık: donanım sorunu

Varsayılan donanım sorunu

arkadaşlar sizlerin başına geldiğimi bilmem ama benim başıma geldi ve sorunuı eskişehirde çözemediler. donanımsal olduğuna inandığım bir sorunu sizlere iletmek istiyorum
    bilgsayarda bir işlem yaptığımda bilgisayarın zorlandığını boğuk bir ses çıkarmaya başlıyorve akabinde kendini kapatıyor fakat power düğmesinin ışığı yanıyor. bu esnada monitörde kendini kapatıyor. artık power düğmesine 30 saniye kadar basılı tutarak kapatıyor ve daha sonra klavyenin herhangi bir tuşuna bastığımda bilgisayar açılıyor. bu neden kaynaklanıyor.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Istanbul

klavyenin herhangi bir tuşuna bastığınızda bilgisayarınızın açılması, BIOS'ayarlarından kaynaklanıyor..

çıkan boğuk sesin ise fanlardan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. ve sadece görüntünün gitmesi, bilgisayarın açık kalması ise sorunun ekran kartından kaynaklandığınını gösteriyor..

BIOS'ayarlarını default yapın, eğer sorun hala devam ediyorsa ve imkanınız varsa sisteminize başka bir ekran kartı takarak deneyin..

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    w, q ve x kullanımına hayır!

Tam da aynı sorunu yaşadım. 2 haftalık analiz sonucu anakartı değiştirdik. Sanırım güç kaynağında bir sorun vardı ve anakartta sözü geçen arızaya yol açmıştı. Bu yüzden güç kaynağını da değiştirdik. Belki sizinki de aynı sorundur...

Benzer Başlıklar

1. Donanım Sorunu
    med470 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 7
    Son Mesaj: 24.07.2006, 11:23
  2. donanım sorunu
    firuze86 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 21.05.2005, 21:56
  3. donanım sorunu var
    ozgurgonullu tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 9