PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
13 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Flash bellek problemi

Arkadaşlar herkese kolay gelsin.... Bundan kısa bir süre önce 512 mb lik flash bellek aldım ve kullanması için bir arkadaşıma verdim. Arkadaşım bir süre önce getirdi ve bunun bozuk olduğunu söyledi. Bilgisayarımdan baktığımda dosya sisteminin "raw" olduğunu gördüm. Sağ tıklayıp özelliklerinden bir şeyler kurcaladım ve en sonunda tamamen bozmayı başardım. Orjinal cdsinden format atmayı denediğimden 512 mb' ın yerinde yeller estiğini ve kapasitenin 0 mb olduğunu görünce elim ayağm birbirine dolaştı. İçinde kendimce önemli belgeler vardı ve artık onlara ulaşamıyorum. Dosya sistemi mevcut değil diye yazıyor. Format, disk birleştiricisi, disk temizleme aklınıça ne gelirse yaptım ama bir sonuç elde edemedim. Kendimce bunlarından anlardım ama bin sonuç elde edemedim... Ne yapılabilinir? Yardım......

Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    w, q ve x kullanımına hayır!

Flash diski PC'ye takın. Daha sonra Bilgisayarım --- (sağ clisk) Yönet --- Disk yöentimi'ne gelin. Burada diskin görülüyor olması lazım. Daha sonra duruma göre (diskin ne durumda olduğunu tam bilemiyorum) diski aktive et, yeni sürücü oluştur vb. seçeneği seçmek ve yeni bir sürücü oluşturmak gerekiyor. Daha sonra da format tabiii. Ancak dosyalarınızın kurtulacağını sanmıyorum. Eğer ki disk bu yöntemle de geri gelmiyorsa aldığınız yere götürün.

Varsayılan flash bellek

kısa süre önce aldığına göre umarım garantisi vardır.yoksa bile bunları tamir edebilen birkaç firma var.ama o kadar işlem den sonra içinde bilgiler den pek birşey kalacağını sanmıyorum.başka bilgisayarlarda denemekte fayda var.usb 1,1 destekli bilgisayarlara tak bide...

maalesif .. dediğin gibi yaptım ama .. çıkarılabilir depolama biriminde hiç ber şey görünmüyor ....

Alıntı Orijinalini Gönderen: ferrocrom Mesajı Görüntüle
    Flash diski PC'ye takın. Daha sonra Bilgisayarım --- (sağ clisk) Yönet --- Disk yöentimi'ne gelin. Burada diskin görülüyor olması lazım. Daha sonra duruma göre (diskin ne durumda olduğunu tam bilemiyorum) diski aktive et, yeni sürücü oluştur vb. seçeneği seçmek ve yeni bir sürücü oluşturmak gerekiyor. Daha sonra da format tabiii. Ancak dosyalarınızın kurtulacağını sanmıyorum. Eğer ki disk bu yöntemle de geri gelmiyorsa aldığınız yere götürün.
    Arkadaşım Çoook Sağol.En Son Baktığım Yer Burasıydı.Benim de Probelmim Bu idi.
    Senin Yazdıklarını Teker Teker Yaptım ve Artık Flash Belleğim Çalışıyor.
    Eğer Buraya Girip Bunları Okumasaydım Yeni Bir Flash Bellek Alıcaktım.
    Çook SAğol

Benzer Başlıklar

1. Flash bellek
    ahmetmert tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 06.03.2007, 14:36
  2. Flash Bellek
    alp71 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 08.08.2006, 14:17
  3. Flash Bellek
    alp71 tarafından Yazılım forumunda