+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar
Başlık: Bilgisayarin Donmasi?
-
09.01.2006 18:07 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul.gif
Bilgisayarin Donmasi?
Yaklasik 1 ay once baslayan bu problemi basta onemsememistim. Genelde bilgisayarin hep download halinde olmasi ve baska islerimide bu durumda yaptigimdan donma olayini islem yukune bagliyordum. Ancak bu durumun siklasmasi ve alelade islemlerde bile donup kalmasi (klavye, mouse dahil hicbir sey calismiyor) artik bilgisayarin islem yapamaz hale gelmesine neden oldu. İslemcinin ve anakartin sicakligi oldukca makul bir seviyede(33-34 derece civarinda) olmasina ragmen bilgisayarin olagan bir islem sirasinda bile donup kalmasi problemin neden kayaklandigi konusunda bana en ufak ip ucu bile vermedi. Donanim uyusmazligi olabileceginden (yaklasik 1 ay once bilgisayara yukledigim programin ekrankarti drv ile uyusmamasindan "asus fx5200" yeni drv yuklemistim) windowsa format cektim. Ancak ayni problemi yeni windowsu yuklememe ragmen yapiyor. su an bilkgisayarimda ciplak bir windows(modemin disinda hic bir drv yada sevis pack yuklu degil) yuklu durumda. Ancak bilgisayar hic bir islem yapmadan kendi halinde calisir durumda bile donup kaliyor. Cozum onerilerinizi bekliyorum. İnsallah donup kalmamdan bir kactanesini okuyabilirim.
Bilgisayar ozl:
*WinXP
*p4 2.6
*asusP4P800 anakart
*fx5200 ekran karti
*120 gb harddisk.
-
09.01.2006 19:25 #2
- Katılım Tarihi
- 2004
- Yer
- HKEY_LOCAL_MACHINE
ram kaçtı?
-
10.01.2006 17:33 #3
sanirim cevap burada gizli, ben olsam öncelikle yeni bir driver varmi ona bakardim , varsa ve aynini yapiyorsa modemi komple sökp baska bir modemle 1-2 saat deneme yapardim .(modemin disinda hic bir drv yada sevis pack yuklu degil)
-
10.01.2006 18:35 #4
- Katılım Tarihi
- 2005
- Yer
- izmir
herhangi bi driverı update ettinmi yada yeni driver yükledinmi tüm donanımların cdsindeki driverları kullan powerdan olabilir bide ramdende olur
Benzer Başlıklar
-
Bilgisayarin her acilisinda bios ekrani cikiyor :(
emreka tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 11.02.2005, 12:47

Alıntıyla Yanıtla

Bu sisteme ne kadar psu ister
Bugün, 21:51 / Donanım